mediaweb 0 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2015 (edytowany) Witam, Koledzy, mam dziwny przypadek. Bawię się od paru godzin rsync na debianie 6.0 oraz synology 215j - na którego zrzucam zawartość home z dedyka. Wszystko skonfigurowałem, ładnie wykonuje kopie, ale kiedy wejdę w zbackapowane foldery poczty, to w "CUR" maile nazwy plików wyglądają tak: 12WITD~T 1SJG6M~Y a te same maile przed backupem, czyli na serwerze nazwy mają takie 1426831773.H800520P4869.s1.media.pl:2,S 1428415313.H332354P12806.s1.media.pl:2,S O co kaman? Nie chodzi o długość znaków. A co najlepsze, wszystkie maile w folderze "NEW" po backupie są takie jak na serwerze, czyli jest OK. Problem tylko leży w CUR Używam komendy: rsync -av --progress --delete -e ssh home/ serwer@adres_ip::Krzysiek/Dedyk/Home Aha, wersja rsync to 3.0.9 Nie mam pojęcia o co chodzi, dziękuję za naprowadzenie. Edytowano Październik 17, 2015 przez mediaweb (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2015 Jakie masz systemy plików na tym Debianie i na NAS-ie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mediaweb 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2015 Witam, Dzięki za odpowiedź. Trochę raczkuje w Linuxie, więc lepiej wkleję to, co zwraca mi terminal: # parted /dev/sda/b 'print' zwraca: natomiast # fsck -N /home zwraca Jeśli chodzi o NAS, to EXT4. Tak przynajmniej wynika ze specyfikacji - że to jedyny format systemu plików dla dysków wewnętrznych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach