Westbam 64 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2015 (edytowany) Panowie Potrzebuje pomocy dot. tworzenia kopii zapasowej. O co dokladnie chodzi? Otóż w firmie na serwerze wewnetrznym mam pliki swojego klienta (rysunki konstrukcji itd). Serwer jest mocno przeciążony a nie jest robiona kopia dysku. Chcialbym zostawiać na noc komputer wlączony (w pracy) by np. o 23:00 (codziennie) komputer pobierał 1 główny folder na moj dysk i ew. zastępował stare zmienione pliki (nadpisywał zmienione) lub dodawał nowo stworzone. Jest szansa na pomoc? Program jakiś darmowy i prosty? Pozdrawiam Edytowano Październik 13, 2015 przez Westbam (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2015 A może po prostu jakiś owncloud czy jak wolisz publiczna usługa przechowywania danych "w chmurze". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2015 (edytowany) Szczerze mówiąc wystarczył by mi program lub jakaś opcja która pozwala o XX:XX godzinie wystartować kopiowanie X folderu/ów. Bym miał na dysku zawsze odbicie lustrzane (kopia). U siebie na dysku. @edit znalazłem z 2013 r http://www.download.net.pl/jak-latwo-tworzyc-kopie-zapasowe-w-windows/n/2436/ Może skorzystam z tego (chyba że znacie lepszY? ) Edytowano Październik 13, 2015 przez Westbam (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 15, 2015 Polecam ci program Cobian. Ostatnio konfigurowałem na 3 laptopach backup. Tworzenie 3 kopii + nadpisywanie starych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motomaniak 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2015 Również korzystam z Cobiana świetny program i prosty w obsłudze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kampol 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2015 Cobian jest ok jak na takie podstawowe funkcje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach