MaTyyy 2 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2015 (edytowany) Witam, poszukuję serwer z dyskiem SSD pod stronę na której jest 40-130 osób online i każdy z tych użytkowników generuje około 7 zapytań do bazy MySQL. Aktualnie jadę na serwerze z DigitalOcean (1GB ram, 30 SSD), ale zaczyna mi brakować ramu, a obciążenie procesora jest w granicach 70%. Na serwerze będzie uruchomiona jeszcze aplikacja Node.JS, która będzie integralną częścią strony(dodawanie rekordów do bazy). Ktoś coś proponuje? Dysk przydałby się minimum 25 SSD, resztę parametrów liczę, że pomożecie mi dobrać Nie jestem w stanie przewidzieć ile taki serwer może kosztować, więc maksymalny budżet stawiam na 50-70 zł, ale liczę, że będzie mniej. Da radę? Edytowano Październik 11, 2015 przez MaTyyy (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mFilmy.com Zgłoś post Napisano Październik 11, 2015 Sprawdź tiktalik, hekko, mzone. Zaraz ci firmy wysypia do tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaTyyy 2 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2015 W MZone nie widzę nic interesującego w ofercie(może źle patrzę? ). Hekko VPS za 70 zł 2 gb ramu to chyba odrobinę przy dużo :/ Tiktalik muszę obczaić będąc na komputerze, bo ich strona mobilna jest całkowicie nie zrozumiała dla mnie("Każdy Std Unit posiada 1 GB pamięci RAM i moc procesora porównywalną do 1000MHz" = 8 Std Unit = 8 GB RAM i 8 GHz procesor za 71.34 zł?). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2015 Z pewnością źle szukasz VPS na dyskach SSD w chmurze, DC w Londynie: http://www.mzone.uk/kvm-uk Hosting Dedykowany na dyskach SSD: http://www.mzone.uk/pro-managed-uk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaTyyy 2 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2015 1 GB RAM za 61 zł netto? Chyba podziękuje.(DigitalOcean 10$ za to samo) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 11, 2015 W MZone masz zdecydowanie lepszą jakość usługi i obsługi, to jest bardzo ważne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2015 Witam, poszukuję serwer z dyskiem SSD pod stronę na której jest 40-130 osób online i każdy z tych użytkowników generuje około 7 zapytań do bazy MySQL. Aktualnie jadę na serwerze z DigitalOcean (1GB ram, 30 SSD), ale zaczyna mi brakować ramu, a obciążenie procesora jest w granicach 70%. Na serwerze będzie uruchomiona jeszcze aplikacja Node.JS, która będzie integralną częścią strony(dodawanie rekordów do bazy). Ktoś coś proponuje? Dysk przydałby się minimum 25 SSD, resztę parametrów liczę, że pomożecie mi dobrać Nie jestem w stanie przewidzieć ile taki serwer może kosztować, więc maksymalny budżet stawiam na 50-70 zł, ale liczę, że będzie mniej. Da radę? Ile chcesz przeznaczyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaTyyy 2 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2015 70 zł maks. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2015 Witaj, Mogę ci zaoferować serwer: Pojemność: 30 GB SSD Ram: 4 GB CPU - 2 pełne rdzenie cpu Transfer: bez limitu, port 50 mbit 1 ipv4 samodzielna administracja, openvz, panel start/stop/restart. Cena: 70 PLN/miesiąc Jeśli jesteś zainteresowany lub masz dodatkowe pytania zapraszam do kontaktu na adres pomoc@biznes-host.pl. Pozdrawiam Marek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2015 Czyli szukasz rozwiązania problemu zostając prawie przy tych samych pieniądzach? No cóż to może spróbuj tu: https://www.vultr.com/pricing/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2015 70zł maks, odpuść sobie 2 paczki czipsów, cukierków, papierosów(fuj) i masz wyższy pakiet w DO (firmę już masz sprawdzoną, więc nawet lepiej). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 21, 2015 Witam, poszukuję serwer z dyskiem SSD pod stronę na której jest 40-130 osób online i każdy z tych użytkowników generuje około 7 zapytań do bazy MySQL. Aktualnie jadę na serwerze z DigitalOcean (1GB ram, 30 SSD), ale zaczyna mi brakować ramu, a obciążenie procesora jest w granicach 70%. Na serwerze będzie uruchomiona jeszcze aplikacja Node.JS, która będzie integralną częścią strony(dodawanie rekordów do bazy). Ktoś coś proponuje? Dysk przydałby się minimum 25 SSD, resztę parametrów liczę, że pomożecie mi dobrać Nie jestem w stanie przewidzieć ile taki serwer może kosztować, więc maksymalny budżet stawiam na 50-70 zł, ale liczę, że będzie mniej. Da radę? ultimahost.pl ovz.4096MB 2 vCPU x 2,5 GHz 4 GB pamięci RAM 40 GB powierzchni bez limitu transferu 69zł/mc (więc mieści sie w budżecie ), ale jeśli opłacisz na dłuższy okres z góry to opłatę można obniżyć nawet o połowę z użyciem odpowiedniego kodu rabatowego :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gutek 23 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2015 ultimahost.pl ovz.4096MB 2 vCPU x 2,5 GHz 4 GB pamięci RAM 40 GB powierzchni bez limitu transferu 69zł/mc (więc mieści sie w budżecie ), ale jeśli opłacisz na dłuższy okres z góry to opłatę można obniżyć nawet o połowę z użyciem odpowiedniego kodu rabatowego :-) Transfer bez limitu ? Na jakim łączu bo chętnie zamówie takiego vpsa ale zaznaczam odrazu, że wykorzystam min 30 tb miesięcznie. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaTyyy 2 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2015 Koniec końców zdecydowałem się na Kimsufi z SSD :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 21, 2015 Transfer bez limitu ? Na jakim łączu bo chętnie zamówie takiego vpsa ale zaznaczam odrazu, że wykorzystam min 30 tb miesięcznie. Pytaj usługodawcę, nie mnie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k.kozak 49 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2015 Transfer bez limitu ? Na jakim łączu bo chętnie zamówie takiego vpsa ale zaznaczam odrazu, że wykorzystam min 30 tb miesięcznie. Witaj, każdy serwer ma do dyspozycji 100mbps. Pozdrawiam, Kamil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EvoBattle 33 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2015 Sugeruje spojrzeć na nasze serwery SSD KVM VPS - BlazingFast.io Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach