t9omek 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2015 Witam, podczas edycji szablonu Bootstrap natknąłem się na mały problem. Mianowicie chciałbym zwiększyć rozmiar (szerokość) img. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiej możliwości w css, czy w bootstrap zostało to jakoś inaczej rozwiązane ? Chciałbym aby img z miastem było rozciągnięte na całą szerokość Wydaje mi się że odpowiada za to parametr cover . .companies-content-row, .individual-content-row { position: relative; display: block; height: auto; width: 100%; background-color: #222222; background: no-repeat center center; background-attachment: scroll; -webkit-background-size: cover; -moz-background-size: cover; background-size: cover; -o-background-size: cover; padding: 100px 0; pliki szablonu link do przeklej.org (nie mogę wrzucić na forum wywala mi błąd) http://przeklej.org/file/SXl940/test.zip Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2015 Musisz przebudowac szablon bo obecnie grafika jest w tle kontenera ktory nie ma 100% szerokosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2015 (edytowany) ok, dzięki. A czy da się zmieniać ustawienia tych standardowych clas Bootstrap np container ? Edytowano Październik 1, 2015 przez t9omek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2015 Poprzez np. LESS: https://github.com/twbs/bootstrap/blob/master/less/variables.less#L340-L352 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2015 dzięki, mam jeszcze jedno pytanie. Na górze będzie menu i chciałbym żeby zmieniało kolor w zależności od tła. Strona będzie się składała z dwóch części niebieskiej i szarej. Chciałbym żeby na niebieskiej menu było niebieskie, a na szarej szare Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JustynaHaraś 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2015 a czy moze ktos sie tutaj z obecnych na tym zna i bylby zainteresowany wytlumaczeniem wszystkiego co tyczy sie kodow i tego szablonu,co trzeba w kodzie zmienic by szablon byl dobry i tak jak chcemy? poniewaz szukam osoby ktora by mnie przeszkolila i wyjasnila dobrze co i jak bo sie niestety nie znam za bardzo sie w kodach a musze i mam chec sie nauczyc, oczywiscie za oplata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach