kashana 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2006 Witam. Moim pytaniem na dzisiaj jest pytanie czy robiąc cesje z home.pl do nazwa.pl będę musial płacić opłate abonamentową bądź jakąkolwiek inną związaną z przedsięwzięciem? czy jak kupiłem domene od kogoś to cesja odbędzie się bez kosztów? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2006 Ja np. z nazwa.pl zrobiłem cesję do az.pl. Jedyne koszty jakie miałem to wysłanie listu z formularzem i kopią dowodu osobistego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2006 czy cesja to nie jest przypadkiem zmiana rejestranta domeny ? A opisywana operacja (przeniesienie domeny z home do nazwy) nie jest aby transferem domeny ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2006 Wszystko jak najbardziej zależy od zapisów regulaminowych danego usługodawcy - często w regulaminach różnych promocji, podczads których kupujemy domeny, widnieje tam notka o dodatkowych kosztach w przypadku zmiany usługodawcy. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aftereight 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2006 Moim pytaniem na dzisiaj jest pytanie czy robiąc cesje z home.pl do nazwa.pl będę musial płacić opłate abonamentową bądź jakąkolwiek inną związaną z przedsięwzięciem? czy jak kupiłem domene od kogoś to cesja odbędzie się bez kosztów? Cesja - zmiana dysponenta (właściciela) domeny, bez zmiany firmy utrzymującej domenę. Transfer - przeniesienie obsługi fakturowej domeny z jednej firmy rejestrującej do innej. Cesję wykonujesz po zakupie domeny od kogoś, wysyłając odpowiedni dokument do firmy, gdzie domena była rejestrowana (home.pl ma takie dokumenty na stronie http://home.pl/pomoc/start/formularze). I warto się upewnić _przed_kupnem_, na jakich warunkach domena była rejestrowana. Bo jeśli w promocji, to najczęściej są ograniczenia dotyczące transferu (najpierw trzeba przedłużyć domenę o kolejny rok, a dopiero potem można wykonać transfer). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach