t9omek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2015 Witam, posiadam laptopa a właściwie ultrabooka HP. Ma ok 2 lata (procesor intel i5, 8gb ram, dysk 600 gb, windows 8.1) Trochę "zamula" i zastanawiałem się nad wymianą dysku na SSD, dysk był by oczywiście mniejszy. Co o tym sądzicie ? Laptop wykorzystywany jest głównie do prac biurowych office, email itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2015 masz fiata126p i chcesz wymienić na porsche nad czym tu dumać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2015 ok, rozumiem a jak mógł bym rozwiązać probelm windowsa i sterowników teraz mam partycje recovery czy da sie to jakoś przenieść ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2015 masz fiata126p i chcesz wymienić na porsche nad czym tu dumać Fiaty 126p są w cenie. Fiaty 126p są jak wino - im starsze, tym droższe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dew Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2015 ok, rozumiem a jak mógł bym rozwiązać probelm windowsa i sterowników teraz mam partycje recovery czy da sie to jakoś przenieść ?Możesz przenieść bez problemu, jakiś czas temu kupiłem dysk Cruciala, i w pudełku z dyskiem był serial do programu dzięki któremu wszystko się przemiosło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2015 (edytowany) Witam, posiadam laptopa a właściwie ultrabooka HP. Ma ok 2 lata (procesor intel i5, 8gb ram, dysk 600 gb, windows 8.1) Trochę "zamula" i zastanawiałem się nad wymianą dysku na SSD, dysk był by oczywiście mniejszy. Co o tym sądzicie ? Laptop wykorzystywany jest głównie do prac biurowych office, email itp. SSD daje kopa, ale ten komputer nie powinien przymulać przy pracach biurowych. Zdiagnozuj, na czym polega problem. Edytowano Wrzesień 25, 2015 przez blfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2015 SSD daje kopa, ale ten komputer nie powinien przymulać przy pracach biurowych. Zdiagnozuj, na czym polega problem. już zdiagnozował teraz tylko kupić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2015 (edytowany) to postanowione kupuje dysk. Tylko jaki wystarczy mi 120 GB, teraz urzywam 62 GB + receovry 25 GB. Zastanawiałem się nad Goodram cx100 lub Kingston 120 GB V300, co o nich sądzicie ?? Zależy mi na niezawodności i szybkości działania. Może dodatkowo powinienem zmienić system operacyjny ? ( po aktyalizacji do Win 10 laptop jeszcze bardziej zwolnił) Edytowano Wrzesień 25, 2015 przez t9omek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2015 Bierz cruciala bx100 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2015 Cena ok,ale crucial co to za firma ? Mówiąc szczerze pierwszy raz o niej słysze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2015 to postanowione kupuje dysk. Tylko jaki wystarczy mi 120 GB, teraz urzywam 62 GB + receovry 25 GB. Zastanawiałem się nad Goodram cx100 lub Kingston 120 GB V300, co o nich sądzicie ?? Zależy mi na niezawodności i szybkości działania. Może dodatkowo powinienem zmienić system operacyjny ? ( po aktyalizacji do Win 10 laptop jeszcze bardziej zwolnił) crucial bo neta masz testy masz znajdziesz doczytasz i wywal to recovery szkoda miejsca Windows 10 jest za free do pobrania z ms https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO a ze juz do 10 przeszedłeś to sie teraz będzie sam aktywował po każdej nowej instalacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dew Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2015 Jak kolega wyżej napisał, jeśli ssd to tylko od Cruciala. Mam 2 w dwóch laptopach i sobie chwale. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2015 w takim razie Crucial, a czy taka wymiana jest tak prosta jak w PC, jeszcze nigdy nie rozkręcałem laptopa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2015 A ja mam SanDisk Ultra Plus 128 od ponad dwóch lat i również robi robotę. Koszt 250 PLN w obecnej chwili. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2015 w takim razie Crucial, a czy taka wymiana jest tak prosta jak w PC, jeszcze nigdy nie rozkręcałem laptopa Aż tak prosta to nie jest. Wszystko zależy gdzie masz umiejscowiony dysk w lapku. Jak masz trochę zdolności manualnych i potrafisz wykręcić kilka śrubek więcej niż w pcecie to sobie poradzisz. Jak nie czujesz się na siłach to raczej zanieś laptop do serwisu. Ja wymieniałem dysk dzięki youtube przykład: https://www.youtube.com/results?search_query=wymiana+dysku+hp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach