ednet 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2015 (edytowany) Muszę wykonać katalog produktów w oparciu o jakiś CMS open source - wybrałem Drupala 7. Towar ma mieć zwykłe pola nazwa cena, opis, nr katalogowy, dane techniczne w postaci tabeli (atrybubuty) + galeria zdjęć. Co wg Was będzie lepszym rozwiązaniem: Opcja 1: Uproszczenie Ubercart. Opcja 2: Zrobienie od podstaw katalogu za pomocą CCK + Views? Skłaniam się ku opcji 2 - daje większe możliwości dopasowania do potrzeb klienta przy mniejszym nakładzie pracy niż Ubercart. Co myślicie? Ed Edytowano Wrzesień 14, 2015 przez ednet (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2015 na forum drupal.pl dostałem odpowiedź od usera motorider, może się komus przyda Zapomnij o istnieniu modułu Ubercart, lepszy jest Commerce.Ja zrobiłem katalog w oparciu o dystrybucję Kickstart (http://demo.commerceguys.com), ale głównie z tego powodu, że klient w przyszłości chce zmienić katalog na sklep. Nakład pracy potrzebny na dostosowanie Commerce/Ubercart jest kilkukrotnie większy niż zrobienie tego jako Content type + Views. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach