Viva 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2015 (edytowany) Witam! Postawiłem swój mały CMS na VPSie i mam problem ze skryptem przywracania hasła. Jeżeli wysyłam w taki sposób: mail($adres, $tytul, $wiadomosc); Wszystko jest ok, wiadomość trafia prosto do skrzynki, ale jest mały minus adres nadawcy pokazuje w taki sposób: www-data@vpsXXXX.htvps.plKiedy chcę to ukryć i daję email nadawcy: mail($adres, $tytul, $wiadomosc , "From: support@strona.pl"); Moją wiadomość gmail wrzuca do spamu, jak mogę temu zaradzić? Edytowano Wrzesień 9, 2015 przez Viva (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2015 W drugim przypadku najprawdopodobniej "podszywasz" się pod kogoś innego. Wysyłasz z domeny podpiętej pod Twój serwer czy nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viva 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2015 W drugim przypadku najprawdopodobniej "podszywasz" się pod kogoś innego. Wysyłasz z domeny podpiętej pod Twój serwer czy nie? Tak. Dałem nieistniejący email - to samo. Zastanawiam się jak zrobić coś tego pokroju: WebHostingTalk.pl <admin@webhostingtalk.pl> (żeby tak wyświetlało) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2015 mail($adres, $tytul, $wiadomosc , "From: Support XYZ <support@strona.pl>"); Próbowałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2015 Dodaj rekord txt https://forum.ovh.pl/showthread.php?16430-Rekordy-SPF-jak-to-dzia%B3a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach