Banzai 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2015 (edytowany) Poszukuję serwera dedykowanego, który będzie spełniał wymagania z tematu tj.:- SSD (obojętnie jaka pojemność, byleby coś szybszego od HDD), - na serwerze musi być zintegrowana karta graficzna iGPU (znajduje się w procesorach i3/i5/i7) lub dedykowana karta graficzna (mogą być lowendy, byleby była), - na serwerze musi być dostępna opcja zainstalowania systemu Windows, najlepiej jakbym mógł użyć domowej wersji Windowsa (ale wersje Windows Server też mogą być). Procesor jaki będzie mi potrzebny to coś pokroju najnowszych i3 lub starszych i5 czy obojętnie jakich i7 (jako przykłady mogę podać i3 4160 / i5 3570k / i7 4770/ i7 2600 - coś tego typu). Mogą być też odpowiedniki w Xeonach (np. E3).Ilość pamięci RAM to 16-32 GB. Łącze internetowe nie musi być szybkie (wymagam jedynie ~~ 10 Mbps downloadu i 1 Mbps uploadu). Mogę przyjmować oferty od prywatnych osób.Serwera będę potrzebował przez 1-6 miesięcy, ciężko powiedzieć ile, dlatego najwygodniejszą opcją byłaby płatność comiesięczna. Budżet jaki planuję przeznaczyć na taki serwer to ok. 150-300 zł miesięcznie. Edytowano Wrzesień 8, 2015 przez Banzai (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2015 W hostem znajdziesz i7, jak Cię interesuje to mam na sprzedaż GRAND e3-1240 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Banzai 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2015 W hostem znajdziesz i7, jak Cię interesuje to mam na sprzedaż GRAND e3-1240 Twój serwer niestety nie posiada iGPU, więc nie spełnia moich wymagań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2015 Może ECO1 od Sprint Data Center? Dostajesz możliwość instalacji dowolnego systemu z .iso, i3, 16 GB RAM i 250 Mbps łącza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gelinhouse 8 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2015 Zawsze możesz kupić test w sdc za 30 zł netto i zobaczyć jak to działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jambos 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2015 soyoustart polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kubah Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2015 Może ECO1 od Sprint Data Center? Dostajesz możliwość instalacji dowolnego systemu z .iso, i3, 16 GB RAM i 250 Mbps łącza. SDC dla serii ECO jedzie na supermicro z wbudowanym IPMi więc mne mam pewności, że będzie można użyć GPU z procesora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2015 Kubah, mea culpa ECO z SDC: model name : Intel(R) Core(TM) i3-3240 CPU @ 3.40GHz 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor DRAM Controller (rev 09) 04:03.0 VGA compatible controller: Matrox Electronics Systems Ltd. MGA G200eW WPCM450 (rev 0a) Nie wiem gdzie podział się ten Intel HD2500 wbudowany w i3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kubah Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2015 Kubah, mea culpa ECO z SDC: model name : Intel(R) Core(TM) i3-3240 CPU @ 3.40GHz 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor DRAM Controller (rev 09) 04:03.0 VGA compatible controller: Matrox Electronics Systems Ltd. MGA G200eW WPCM450 (rev 0a) Nie wiem gdzie podział się ten Intel HD2500 wbudowany w i3 no tak jak mowilem, supermicro wycina, w biosie też nie ustawisz za bardzo (przynajmniej dla platformy na procesorach v2/i3-3gen), zawsze możesz spróbować do SDC zagadać, że chcesz sprzęt z kartą graficzną oddzielną, komuś się kiedyś udało warunek - musi się mieścić w obudowie 1U więc musi być mała i "slim" Niestety supermicro 12 nodowe w większości nie mają obsługi gpu z procesora, co za tym idzie nie poszalejesz. Nie wiem w sumie czy są maszynki które mają IPMI oraz pozwalają skorzystać z gpu, jeżeli ktoś zna proszę o jakąś informację - może mi się przyda na przyszłość Jak Ci się uda znaleźć jakiś serwer korzystający z gpu poza tym na płycie głównej (A więc np z cpu) daj znać i poślij jakieś zrzuty typu lspci lsusb itp pozwalające namierzyć co to jest ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2015 warunek - musi się mieścić w obudowie 1U więc musi być mała i "slim" Niektóre ECO i SOS są w Supermicro wysokiej gęstości (blade), więc nie ma możliwości wstawienia do nich niczego dodatkowego SDC nie chce też mieszać obcego sprzętu ze swoim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach