Westbam 64 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2015 (edytowany) Panowie - potrzebuje formuły na exela. O co chodzi w formule? W zamówieniach termin realizacji wpisuję recznie i jeśli termin zostanie przekroczony by exel to w osobnej kolumnie pokazywał jako spóźnione, próbowałem: =JEŻELI(D2<dziś;[ok];[SPÓŹNIONE]) Z tym że D2 = termin realizacji wpisny jako np. 3 październik 2015 (format daty). (dodatkowo dobrze by było gdyby OK pokazywał na zielono a spóźnione na czerwono) Da rade? @EDIT Mam: =JEŻELI(D2<DZIŚ();"OK";"Spóźnione") Tylko teraz Kolory by się przydały (czcionki lub komórki) Edytowano Wrzesień 7, 2015 przez Westbam (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2015 Kolory - formatowanie warunkowe załatwi sprawę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2015 Tylko nie wiem jak to ugryźć... Możesz coś podopowiedzieć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2015 W Excel 2007: Zaznacz komórki -> Ze wstążki "Narzędzia główne" wybierz "Formatowanie warunkowe" rozwijając opcje, które tam są -> "Reguły wyróżniania komórek" -> "Równe" i w oknie które się pokaże wpisz po lewej "Spóźnione" i wybierz kolor. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2015 (edytowany) Ok do zamknięcia - użyłem formatowania warunkowego zawierającego tekst OK i Spóźnione Dzięki Pozdrawiam Edytowano Wrzesień 7, 2015 przez Westbam (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniakk87 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2015 Kurde, nie wiedziałem o takim rozwiązaniu. Bardzo spoko, że nawet takie informacje są przekazywane na tym forum. Wielka wiedza, pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach