Amok 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2015 Witam, Nie wiem gdzie napisać taki temat, proszę o przeniesienie - gdyby dział był zły. Czy jest możliwość wykonania przekierowania między domenami wraz z adresem? To znaczy: Jeśli wejdę na stronę (przykład) strona.pl/aktualnosc/test przekieruje mnie na strona.eu/aktualnosc/test Nie chodzi mi tutaj o zwykłe przekierowania w html'u, tylko niezależne/zautomatyzowane przekierowanie - obojętnie co wpiszę w adresie domeny .pl, zostanę przeniesiony na ten sam adres domeny .eu. Jeśli wejdę na strona.pl/testowastrona, przekieruje mnie na strona.eu/testowastrona, jeśli wejdę na strona.pl/projekt, przekieruje mnie na strona.eu/projekt itd... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2015 (edytowany) Ja zawsze wykorzystuję RewriteEngine (zakładamy wykorzystanie serwera Apache). W katalogu głównym dla domeny "strona.pl" stwórz plik o nazwie ".htaccess" (kropka na początku nazwy) o następującej zawartości: RewriteEngine on RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} strona\.pl$ RewriteRule ^(.*)$ http://strona.eu/$1 [R=301,L] Edytowano Wrzesień 5, 2015 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach