Keith 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2015 Witam, jestem początkującym web developerem. Poszukuję serwera zdolnego utrzymać do 10 stron opartych na WordPressie oraz serwera TeamSpeak3(32 sloty). Obecnie korzystam z OVH VPS 2014 Classic 3 . Wiadomo, większość klientów chciałaby utrzymywać stronę w jednym miejscu i kontaktować się tylko z jedną osobą we wszystkich sprawach, zarówno tworzenia projektu jak i dalszego utrzymania. Obecny hosting daje radę od strony www ( jak na razie są tam 3 strony na WordPressie oraz wspominany TS3 ) jednak częste akcje z utratą pakietów (zgłaszając problem utraty pakietów na poziomie 15% support odpowiada, że vps classic mają dość niski priorytet użycia łącza) , kończąca się umowa oraz nowe zlecenia skłaniają mnie by jednak zmienić serwer. Tutaj pojawia się pytanie... Co polecacie? Zależy mi na dość niskim czasie odpowiedzi, rozsądnej cenie i bezawaryjności. Myślałem trochę o OVH i VPS Cloud 2, co sądzicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2015 Jaki budżet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Keith 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2015 (edytowany) Jak na razie nie chciałbym, żeby przekroczyło to 120zł brutto miesięcznie. Chyba jeszcze dość ważna informacja o stronach jakie planuje tam umieścić. Takie typowe firmowe wizytówki max 20-30 podstron około 100-300 wejść dziennie na stronę, formularz kontaktowy oraz też serwer pocztowy Moze ograniczę jak narazie sie do 5 stron + serwer ts3 32 sloty. W razie większych potrzeb mile widziana opcja przejścia na wyższy pakiet. Edytowano Wrzesień 3, 2015 przez Keith (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Jak to Wordpressy-wizytówki, to wystarczy Ci coś z 0,5 - 1 GB RAM. Sprawdź ofertę MicroVPS i TikTalik. Rozważ też wyniesienie TeamSpeaka poza serwer ze stronami - żeby nie robić problemów swoim klientom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GyniO 10 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Jak chcesz się bardziej rozkręcać warto byłoby spojrzeć na: http://www.soyoustart.com/pl/serwery-essential/ ~148zł Dzielisz sobie maszynę na X vps'ów ( ipki za dopłatą - jednorazowo ) Do podziału będziesz miał: 4 c / 8 t 2.66 GHz+ 16 GB 2x 2 TB SATA VPS CLOUD 2 - też fajnie wygląda z oferty ovh Możesz też kupić zwykły hosting np w nazwie - w cenie promocyjnej do 100na rok, stawiasz tam stronki i tyle ( klienci sobie chwalą ).Ts'a możesz postawić np. w kimsufi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Keith 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Soyoustart wyglada swietnie, jednak cena (szczerze niska jak na rozwiazanie dedykowane) w połączeniu z opłata instalacyjna jak narazie nie do przeskoczenia. Właśnie duzo osob chwali clouda od ovh. Ktoś tutaj moze hostuje sie na tej najnowszej ofercie i powiedziałby jaki czas odpowiedzi jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Dlaczego upierasz się przy zagranicznym rozwiązaniu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Właśnie duzo osob chwali clouda od ovh. Ktoś tutaj moze hostuje sie na tej najnowszej ofercie i powiedziałby jaki czas odpowiedzi jest? Którego clouda od OVH? Ogólnie, wszystkie usługi w OVH będą miały ten sam czas odpowiedzi, zależny od datacentre, które wybierzesz/dostaniesz. Najbliżej nas jest chyba SBG, o włos ponad 30ms. Ja mam tam takie samo opóźnienie, jak do Digital Ocean we Frankfurcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Zachęcamy do zapoznania się z ofertą NetDC.pl "Innowacyjny VPS z DirectAdmin": https://www.netdc.pl/innowacyjny-vps-z-directadmin,23.html Duża funkcjonalność w połączeniu z polską lokalizacją winny idealnie wpisać się w założenia projektu Zapraszamy, https://www.netdc.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Keith 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Którego clouda od OVH? Cloud VPS 2 Jak patrze na Microvps to najmocniejsza oferta wyglada tez spoko. Pytanie tylko gdzie stoją ich maszynki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Keith, w Sprint Data Center. Nadal nie rozumiem, dlaczego do 10 Wordpressów - wizytówek potrzebujesz takich zasobów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Keith 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 To ile na taka maszynę mozna upchać wraz z ts3? Zawsze moze sie trafić do roboty jakiś sklep internetowy albo bardziej rozbudowana instalacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Załóż sobie konto u jakiegoś chmurowego dostawcy (Digital Ocean na przykład) i uruchamiaj serwery, kiedy potrzebujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Jeśli chcesz coś zaufanego to albo dedyk z RAID1, albo VPS w jakiejś bardziej znanej marce. Budżetowo polecam niezabijalne kebaby (kimsufi) od OVH. Trzeba się wyłącznie liczyć z jednym dyskiem i sobie zautomatyzować backupy, żeby się nie obudzić z ręką w nocniku. Cenowo przebijają wszystko, a wsadzony tam kalkulatorowy Atom N2800 bez problemu da sobie radę z takim obciążeniem. Wyżej z dedyków jest SYS z raidem, o którym już było wyżej. Jeśli już upierasz się na VPSy to zrezygnuj z oferty OVH (VPSy tam nigdy nie były dobrej jakości) i zainteresuj się innymi markami. Moja przygoda z VPSami była bardzo krótka, bo zawsze lubiłem mieć całe pudło dla siebie, ale digital ocean dobrze wspominam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Keith 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Obecnie dedyki odpadają z przyczyn finansowych. Podobnie zagraniczne usługi, zależy mi na maksymalnie krótkim czasie odpowiedzi. MicroVPS może być, jeszcze jakieś propozycje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gordoni 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Jeśli już upierasz się na VPSy to zrezygnuj z oferty OVH (VPSy tam nigdy nie były dobrej jakości) i zainteresuj się innymi markami. Moja przygoda z VPSami była bardzo krótka, bo zawsze lubiłem mieć całe pudło dla siebie, ale digital ocean dobrze wspominam. Nie piszesz przypadkiem o wirtualizacji OpenVZ, której nie ma już w ofercie OVH? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Obecnie dedyki odpadają z przyczyn finansowych. Podobnie zagraniczne usługi, zależy mi na maksymalnie krótkim czasie odpowiedzi. MicroVPS może być, jeszcze jakieś propozycje? https://oneprovider.com/dedicated-servers/paris-france czyli online.net francja i taki za 20E spokojnie Ci starczy bez zadnych dodatkowych oplat do tego raid i kvm wiec zainstalujesz wszystko co tam bedziesz chciał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 Nie piszesz przypadkiem o wirtualizacji OpenVZ, której nie ma już w ofercie OVH? Nie, piszę o aktualnej ofercie. Ta stara to wołała o pomstę do nieba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trif 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2015 a co jest złego w nowej ofercie VPS od OVH? Te serwery wyglądają fajnie: https://www.ovh.pl/vps/vps-cloud.xml ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2015 a co jest złego w nowej ofercie VPS od OVH? Te serwery wyglądają fajnie: https://www.ovh.pl/vps/vps-cloud.xml ?? To kup takowy, pokorzystaj z miesiąc i będziesz nam mógł ładnie opowiedzieć. Jak dobrze trafisz, to będziesz zachwalał, jak źle trafisz, to będziesz się wystrzegał jak ognia. I właśnie ta loteria jest "tym złym". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trif 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2015 Uuuuu a ja myślałem że te ovh są raczej "pewniakiem" jeśli chodzi o jakość Jak nie te vpsy od ovh to co innego, niezawodnego? https://oneprovider.com/dedicated-servers/order-form - coś z tego, czy lepiej SAS od OVH? Ten oneprovider wygląda dość ciekawie.... Te serwery mają jakieś zabezieczenia przed ddosem w standardzie? 1. co mylicie o tych serwerach? Którą firmą lepiej się zainteresować? 2. myślicie że te dedyki będą lepsze od ovh vps? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2015 OVH jest w porządku. Tylko to jest nowa oferta i nikt jej jeszcze nie testował porządnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wiatrox 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2015 Odezwij się do mnie. Mam VPS-a opłacony do połowy listopada, panel DirectAdmin (opłacony do listopada). Starter VPS z DA z Mintshost + 15GB. Wszystko opłacone do listopada. Interesuje mnie 70zł, PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2015 U mnie jak na razie stabilnie, jednakże nie wykorzystuje maszyny w stu procentach (Testy oprogramowania). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2015 Uuuuu a ja myślałem że te ovh są raczej "pewniakiem" jeśli chodzi o jakość Jak nie te vpsy od ovh to co innego, niezawodnego? https://oneprovider.com/dedicated-servers/order-form - coś z tego, czy lepiej SAS od OVH? Ten oneprovider wygląda dość ciekawie.... Te serwery mają jakieś zabezieczenia przed ddosem w standardzie? 1. co mylicie o tych serwerach? Którą firmą lepiej się zainteresować? 2. myślicie że te dedyki będą lepsze od ovh vps? oneprovider to maszyny z online.net fr masz ssd masz sas 15K ceny bardzo dobre łacza ok do tego darmowy KVM no i niestety albo stety sprzętowy raid , ale podstawowy antyddos słaby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach