markoni 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2015 Witam. Czy możecie doradzić jakie parametry powinien mieć hosting pod portal, który będzie generował ok. 600 użytkowników online? Nie wiem, czy współdzielony to wytrzyma, czy może musi to być VPS (tylko jakie parametry). Silnik CMS: Wordpress. Z góry dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2015 Podaj najpierw adres, a później spróbujemy odpowiedzieć Ci na pytanie : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
markoni 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 (edytowany) Serwis niestety jeszcze nie istnieje. Dzisiaj rozpoczynają się prace programistyczne, dlatego chciałem od razu wykupić serwer, taki żeby robić od razu w miejscu docelowym. Głównie boję się zabicia serwisu przez limity procesów php. Edytowano Wrzesień 2, 2015 przez markoni (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 600 online + wordpress? Wg mnie tylko serwer dedykowany i to nie jakiś za 5€, tylko coś na SSD. Do tego dobra konfiguracja, zarówno WP, jak i samego serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 Czy możecie doradzić jakie parametry powinien mieć hosting pod portal, który będzie generował ok. 600 użytkowników online? Nie wiem, czy współdzielony to wytrzyma, czy może musi to być VPS (tylko jakie parametry). Nikt z tych fusów nie wywróży. Jak będziesz miał betę serwisu, wrzuć go na jakiegoś VPS-a i pociśnij bardziej newralgiczne elementy abem. Przy okazji będziesz mógł go zoptymalizować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 Dedykowane / mocny Cloud + dobra konfiguracja i optymalizacja WP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
markoni 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 Dzięki za pomoc. Dedykowanego nie brałem pod uwagę, ale widać trzeba będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2015 Może kup sobie loadbalancer na https://tiktalik.com/pl/ a później dokładaj VPS w miarę potrzeby skoro nie ma jeszcze tego serwisu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach