Macsch 122 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2015 (edytowany) Mam problem z uprawnieniami na vagrancie (obraz z debianem 8).Ustawiłem chmody 0777 na wszystkie pliki i foldery w aplikacji, mimo to nginx nie chcę wczytać grafik z folderu skin_cpMimo że uprawnienia tych plików są ustawione na 0777Przeszukałem już stackoverflow ale rozwiązania z niego nie działają. Testowo zmieniłem w pliku /etc/nginx/nginx.conf user www-data; Na: user vagrant; Następnie zrobiłem reload nginxa, ale to nic nie dało. Mój config: server { listen 80; server_name localhost; root /var/www/default; index index.html index.htm index.php; access_log /var/log/nginx/default-access.log main; error_log /var/log/nginx/default-error.log; autoindex on; location ~ \.php { include fastcgi_params; fastcgi_keep_conn on; fastcgi_index index.php; fastcgi_split_path_info ^(.+\.php)(/.+)$; fastcgi_param PATH_INFO $fastcgi_path_info; fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $document_root$fastcgi_script_name; fastcgi_intercept_errors on; fastcgi_pass unix:/var/run/php-fpm.sock; } } Dopowiem że reszta plików graficznych działa bez zarzutu. Co może być nie tak? Edytowano Wrzesień 1, 2015 przez Macsch (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2015 Spróbuj tego chmod o+x chown www-data:www-data Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2015 Rozwiązałem problem, ustawiłem kiedyś deny dla folderu /app (globalnie?!) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach