northwest 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2015 Witam serdecznie, Zastanawiam się nad którymś z 2 serwerów VPS od OVH: http://www.ovh.pl/vps/ Lub https://www.runabove.com/instances/intel-steadfast.xml Które rozwiazanie jest wydajniejsze? Northwest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2015 RunAbove to jest OVH, a te oferty są bardzo podobne, technicznie obie zrobione na OpenStacku. Główna różnica to łącze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
northwest 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2015 Ten runabove jest szybszy tak? właśnie różnic nie mogłem znaleść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2015 Tak, RunAbove ma szybsze łącze, ale płacisz za ruch ponad ten, który masz w cenie VPS-a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
northwest 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2015 Dziękuję za informację Czyli wydajnościowo jest to to samo, tylko kwestia szybszego łącza? Czy do tego runabove można połączyć się poprzez sftp/ftp? Który byś polecił serwer na początek: ten "czysty" ovh - czy runabove? Jeszcze raz dziękuję za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2015 OVH ma ponoć nieco nowszą architekturę, ale to minimalne różnice raczej. Możesz zawsze zmierzyć. Ja używam RunAbove, bo jest tańsze i łącze szybsze. No i mam (lokalne) narzędzia OpenStacka już skonfigurowane, a w OVH musiałbym robić to od nowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
northwest 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2015 Dzięki za informacje a z tym ftp/sftp jak to wyglada? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2015 Miała być taka opcja, ale nie widzę. Nie wiem, nie używam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
northwest 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2015 Mam jeszcze pytanie o te łącze.... OVH oferuje 100Mbps a RunAbove 3 Tbps tak? Przepraszam za głupie pytanie, ale jak patrzę po różnych ofertach to w większości serwerów oferują 100Mbps... Do jakich "wartości" jest to łącze wystarczalne, i przy jakim ruchu lepiej wybrać szybsze? Chodzi mi o to że w RA jest limit danych - a w OVH nie. Zastanawiam się czy to szybsze łącze będzie odczuwalne w jakiś sposób - a jeśli tak, to w jakich "warunkach" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2015 RunAbove oferuje sumarycznie 3TB. Na Sandboksie to wygląda tak Szybciej zawsze jest lepiej ale czy różnica będzie istotna to zależy od zastosowania i klientów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach