zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2015 Siemka, Da się zablokować na tym routerze jakoś stronę internetową ? Model TP-Linka 300M Wireless N Router WR841N / WR841ND Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2015 Powinno się dać zainstalować OpenWRT, czyli tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2015 http://www.tp-link.com.pl/products/details/?model=TL-WR841ND#spec 90 % TP-LINK-ów ma w panelu admina mozliwość blokady po ip/adresie wiec pewnie to nie problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2015 Może ktoś napisać jak zablokować adres IP serwera w OpenWRT? Ostatnio próbowałem, męczyłem się z iptables i żadna metoda nie zadziałała. :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2015 iptables -I FORWARD -d 1.2.3.4 -j DROP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2015 iptables -I FORWARD -d 1.2.3.4 -j DROP Żeby to było takie proste... Restartuję firewall. I nie pojawia się to na liście oraz na stronę (w tym przypadku Onet.pl) mogę wejść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2015 (edytowany) Możesz się normalnie zalogować po ssh. Tam sprawdź, a potem dopiero dopisz albo tutaj, albo w ich formacie do /etc/config/firewall. A w ogóle, to pewnie musisz się z tym do którejś z zon dopisać, bo dla FORWARD domyślnie powinien być drop. W sumie może być i globalnie. Edytowano Sierpień 30, 2015 przez blfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach