gooctwb 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2015 Witam, czy ma sens kupowanie kilku regionalnych domen np. fraza.waw.pl, fraza.krakow.pl? Jak to wpłynie na pozycję strony głównej - oraz w jaki sposób linkować takie domeny? Oraz czy można przekierować domenę - fraza.krakow.pl na mojastrona.pl/krakow ? - oraz jak na to zareaguje google, i na jakiej podstawie odbędzie się indeksowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gutek 23 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2015 Kiedyś miało to sens, sam obstawiłem wiele regionalek efekty wówczas były rewelacyjne.. teraz można się bawić w regionalki ale uważame że najlepsze są domeny główne np. pl, .com PS. Ja zrezygnowałem z regionalek 2-3 lata temu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gooctwb 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2015 @gutek właśnie wpadłem na taki pomysł, a fraza na którą chcę pozycjonować w większości domen regionalnych jest wolna, ceny też nie są jakoś specjalnie wygórowane, ale skoro to nie ma sensu, to szkoda nawet tracić czas i pieniądze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gutek 23 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2015 Różne były historie regionalek więc tutaj sporo zależy od Twojego pomysłu / projektu.. Lepiej mniej a na domenach typu .pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hub 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2015 To nie chodzi o to, czy domena jest regionalna czy TLD. Jeżeli tych domen nie podlinkujesz to na samym przekierowaniu nic nie zyskasz. W jaki sposób linkować te domeny - tak, jak linkowałbyś domenę główną (jak ustawisz wcześniej przekierowania to link juice i ewentualny referal i tak trafi tam gdzie trzeba) Czy można przekierować z domeny na katalog - jasne, że tak, dlaczego nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grisha 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2015 Regionałki mieć warto, choćby z tego powodu, że w googlowskim algorytmie wciąż liczy się występowanie keyworda w URL-u, a zwłaszcza nazwie domeny. Zatem ja postawił bym maleńką stronkę, zdobył trochę linków (a do głównej domeny możesz trochę łatwiej pozyskać linki, niż do podstrony) a następnie przekierował. Osobiście traktowałbym to jednak jako dodatkowy sposób, nieszczególnie istotny w całej strategii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach