reshi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2015 Witam, nie wiem gdzie założyć ten temat bo macie takie wielkie forum ja jestem kompletnie zielony w tym i nie wiem co i jak :/ . Mam darmowy serwer vps taki dość mały na samego ts3 może postawię coś jeszcze na nim, narazie nie mam tego w planach do serwera ts3 łączę sie przez to samo ip co ma serwer vps i chciałem się zapytać . Czy da się zrobić, żeby wpisywać adres jakiejś strony z jakiegoś darmowego serwisu np. cba.pl i żeby nim się łączyć do serwera ts3. Wiem, że można wykupić jakieś rzeczy, ale czy da się coś takiego zrobić za darmo, żeby to przekierowywało ? Czy zrobić jakiś serwer czegoś na vps, żeby on przekierowywał ? Bo szukam i nic nie mogę znaleźć, a nawet jeśli to jest do dla mnie dość trudne do zrozumienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2015 Tak, jeśli możesz dla tej domeny dodać odpowiedni wpis SRV (tsdns nie potrzebujesz, wystarczy pierwszy wpis). Nie ma tam żadnego "przekierowania". Po prostu klient TS sprawdza w poszukiwaniu tego wpisu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reshi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2015 (edytowany) A jak to zrobić :/ , bo ja jestem dosłownie zielony ogarniam to od paru dni dopiero. Edit:Znalazłem taką stronę https://freedns.42.pl/index.php?language=pl Edytowano Sierpień 23, 2015 przez reshi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2015 Musisz ustalić, jak zarządzać wpisami DNS dla swojej domeny, a następnie tam dodać rekord SRV. Nie ma uniwersalnej metody, bo dostawcy mają różne panele, a zazwyczaj nie dają dostępu do pliku strefy. Przejrzyj dokumentację hostingu, z którego korzystasz, zapytaj innych użytkowników, albo załóż ticket. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reshi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2015 Na cba.pl nie da się zrobić jednak tych rekordów czy jakoś tak, a te freedns mi nie działa :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2015 Skorzystaj z CloudFlare i głowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reshi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2015 Na cloudflare wyskakuje mi, że mam valid name :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2015 Ach!Ty chcesz podpiąć darmową subdomenę .cba.pl pod serwer TS'a - to się nie da (jak CBA nie udostępnia edycji stref DNS) Skorzystaj z darmowych domen: tk, ml, ga, cf, gq I nie grymaś w każdym poście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reshi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2015 (edytowany) Ach! Ty chcesz podpiąć darmową subdomenę .cba.pl pod serwer TS'a - to się nie da (jak CBA nie udostępnia edycji stref DNS) Skorzystaj z darmowych domen: tk, ml, ga, cf, gq I nie grymaś w każdym poście Założyłem domenę na .tk przekierowałem na cloudflare i czekam Edit:nawet się nie naczekałem już działa, kocham cię <3 #nohomo Edytowano Sierpień 23, 2015 przez reshi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach