Mezir 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2015 (edytowany) Witam, mam pewnien problem o tuż nie wiem w jaki sposób udostępnić pliki graficzne ze ścieżki /home/pliki/upload. Przykładowo chciałbym udostępnić plik /home/pliki/upload/zdjecie.png Jest możliwość bu je w jakiś sposób udostępnić, przykładowo pod adresem 111.222.333.44/zdjecie.png? Z góry dziękuję i Pozdrawiam. Edytowano Sierpień 20, 2015 przez Mezir (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2015 Instalujesz nginx i ustawiasz wirtualny host na katalog /home/pliki/upload. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mezir 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2015 (edytowany) A nie ma możliwości pod apache? Jeśli nie, to jest jakiś poradnik na nginx jak to zrobić? Edytowano Sierpień 20, 2015 przez Mezir (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2015 Tak samo na Apache, możesz zrobić to na defaultowym hoście apache (nie polecam) - zmieniasz wtedy DocumentRoot na "/home/upload", Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2015 A nie ma możliwości pod apache? Jeśli nie, to jest jakiś poradnik na nginx jak to zrobić? Da radę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mezir 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2015 (edytowany) Dzięki, zrobiłem to w inny sposób tworząc skrót w linuxie. Jakby ktoś potrzebował: ln -s <cel_skrotu> <nazwa_skrotu> W moim przypadku: ln -s /home/pliki/upload pliki Więc zdjęcie obraka znajdowało się pod adresem http://111.222.333.44/pliki/zdjecie.png Edytowano Sierpień 21, 2015 przez Mezir (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuxma 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2019 Dodam ze mozna to zmienić w pliku .htaccess Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach