robson345 53 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2015 Czy jest możliwość sprawdzenia kto jest włąścicielem domeny z końcówką .pl. We whois podany jest tylko rejestrator a ja chcę dotrzeć do właściciela. Sprawa się rozbija o scam i wyłudzanie pieniędzy. Da się to jakoś sprawdzić bez drogi prawnej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2015 Jeśli właścicielem jest osoba prywatna, to nie powinno być takiej możliwości. Zresztą, jeśli ktoś wyłudza pieniądze, to powinieneś to zgłosić na policję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2015 Problem jest bardziej złożony ale nie będę tutaj pisał szczegółów, bo wszystko jest świeże i gorące i nie tyczy się mnie osobiście. Policja spisała dane i zeznania i na tym się skończyło. Zobaczymy co zwojuje prawnik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SchErk 16 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2015 Nic... Jeżeli kwota była poniżej 400 zł to otzyma mandat 100zł oraz bedzie musiał oddać pieniądze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2015 (edytowany) Nic... Jeżeli kwota była poniżej 400 zł to otzyma mandat 100zł oraz bedzie musiał oddać pieniądze. W sprawach o oszustwo ta kwota nie ma znaczenia. Edytowano Listopad 27, 2015 przez HaPe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2015 Oszustwo to nie to samo co kradzież: Oszustwo, wyłudzenie – przestępstwo polegające na doprowadzeniu innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem własnym lub cudzym za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania jej błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. http://e-prawnik.pl/porady-prawne/prawo-karne/definicja-przestepstwa-oszustwa.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach