Gość norsob Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2015 Witam, dziś chciałem dodać swoją domenę do cloudflare, lecz po wpisaniu domeny wyświetla się błąd: domena.pl is not a registered domain (Code: 1049) Gdzie może być problem? Ktoś spotkał się z podobnym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2015 domena za świeża, dopiero po rejestracji, zaczekaj dzień czy dwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość norsob Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2015 Domena ma jakieś 11 miesięcy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2015 (edytowany) poczytaj jeszcze tu jak nie pomoże to tu ja taki blad mialem tylko z totalną świeżynką Edytowano Sierpień 10, 2015 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość norsob Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2015 Z linku, którego podałeś wynika, że powodem może być to domena nie zwraca SOA... Ale nie wiem jak to sprawdzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2015 przypomniałem sobie historię z jedną domeną, miałem taki sam kłopotzarejestrowałem domenę i odrazu dałem dnsy na cloudflarewtedy cloudflare testowało stronę i odrzucało bo nie mogło przeskanować rekordówwystarczyło że gdzieś zaparkowałem domenę i wtedy już poszło hint: zaparkuj te domenę gdzieś indziej i wtedy dodaj do cloudflare Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość norsob Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2015 hint: zaparkuj te domenę gdzieś indziej i wtedy dodaj do cloudflare Troszkę słabe rozwiązanie. W firmie której trzymam domenę jest mi dobrze Ale zobaczę jeszcze co mi odpiszą... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2015 Podaj nazwę domeny, albo dig soa domena.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość norsob Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2015 (edytowany) Dobra, domena dodana - samo za którymś razem załapało Mam jeszcze jeden problem, po wpisaniu mojej domeny w jakimś testerze szybkości (sprawdza jak szybko wyświetla się domena) wyświetla się informacja, że nie ma takiej domeny bądź (zależy od strony na której robię test) nie można było się połączyć. Przy PageSpeed Insights wywala błąd: Podczas rozwiązywania problemu z xxxx.pl wystąpił błąd DNS. Sprawdź pisownię adresu hosta i upewnij się, że strona jest dostępna z publicznego internetu. Domena działa wszystko jest w porządku... Spotkał się ktoś z tym? Skoro już piszę to chciałbym dopytać o pewną kwestię związaną z konfiguracją VPS. Czy normalnie zainstalowany apache2 (bez żadnej optymalizacji itp) jest możliwe by ładowanie strony np. phpmyadmin trwało 4-5sek? Pytam bo zastanawiam się czy jest to normalne i kwestia skonfigurowania apache czy może coś jeszcze... Edytowano Sierpień 10, 2015 przez norsob (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach