Gość KamilISX Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2006 Jak mogę utworzyć własne dnsy np. ns1.mojadomena.pl oraz ns2.mojadomena.pl ? mam wykupione małe konto resellerskie dla prywatnego użytku i chciał bym mieć własne dnsy w mojej domenie. Domenę mam zarejestrowaną w nazwa.pl 1. Czy mogę zrobić tak że dnsy mojego dostawcy będą dnsami pod moją domeną ? PRZYKŁAD: ns1.dostawca.com = ns1.mojadomena.pl ns2.dostawca.com = ns2.mojadomena.pl (zaznaczam że ns1.dostawca.com oraz ns2.dostawca.com to jest ten sam adres IP) 2. Czy wystarczy tylko w ustawieniach domeny dodać dodatkowe serwery nazw czy jeszcze trzeba coś dodać w WHM ? np w nazwa.pl jest tak że mogę dodać "Serwery DNS w domenie" i tam się dodaje: ns1.mojadomena.pl oraz adres IP i to wystarczy ? w WHM teoretycznie można też dodać "Add DNS Zone" ale tu się pojawia jakiś inny problem (kto korzystał z WHM to wie być moze). A mianowicie gdy chcę dodać moją domenę to wyświetla mi się że domena już jest dodana a to sie wiąże z tym że zarazem nie mogę utworzyć w WHM serwerów nazw ns1.mojadomena.pl ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2006 ns1.mojadomena.pl ip_dostawcy ns2.mojadomena.pl ip_dostawcy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KamilISX Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2006 ns1.mojadomena.pl ip_dostawcyns2.mojadomena.pl ip_dostawcy Czy to napewno wystarczy ? w innym temacie na webhosting talk znalazłem podobną odpowiedź ale w opisie było jeszcze coś wiecej: http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=826 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2006 No tak, jeszcze wpisy ns1.domena.pl IN A IPDNSA. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach