Hex 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2015 zacznę od tego, że nie wiem jak nazywa się taki proces(gdybym wiedział to bym znalazł w google) przejdę do rzeczy, posiadam domenę nazwastrony.pl na hostingu mydevil.net, do tej strony stworzyłem subdomenę subdomena.nazwastrony.pl. zależało by mi aby po wpisaniu w przeglądarce tego adresu wyświetlała się inna, nienależąca do mnie strona(przygotowana dla mnie ale nie moja) przy czym aby adres strony pozostał bez zmian(subdomena.nazwastrony.pl) - tak aby powstawało wrażenie, ze dana strona znajduje się w subdomenie(nie jakieś przekierowanie) czy ktoś może mi powiedzieć jak to się nazywa lub jak zrobić coś takiego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2015 Z tego co mi wiadomo i jeżeli dobrze zrozumiałem będzie to dns CNAME Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2015 Nie, CNAMEm tego nie zrobisz. Raczej jakąś ramką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2015 predzej chyba rekordem A wskazesz na zewnętrzny serwer ale problem jak taki ,że na tym serwerze musi być dodana ta subdomena i musi wskazywać na konkretny folder z dana stroną która ma się "wczytać". Najłtawiejszą opcja jest tak jak pisał kolega wyżej czyli ramka (iframe) w HTML'u na 100% szerokości i wysokości, wskazująca dana podstrone - tak działały(ją ?) aliasy prv.pl i podobne tego typu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hex 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2015 Dzięki za pomoc, zrobiłem to za pomoca iframe, jeżeli ktoś miałby podobny problem w przyszłości to przesyłam kod źródłowy pliku html, <html><head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <title>test</title></head><iframe src="http://pl.wikipedia.org/" height="100%" width="100%" border="0" frameborder="0"> </iframe></html> pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach