kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Drodzy forumowicze.Poszukuję działającego skryptu masterboost, nie chodzi mi o cms lub o www tylko o skrypt od strony serwera vps. Stronę posiadam lecz skrypt, który mam nie działa mimo instalacji według instrukcji.Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Może nie potrafisz tego skonfigurować i w tym jest cały problem? ^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 (edytowany) Konfigurowałem tak jak było w instrukcji. [OPTIONS] # Adres IP HOST = adres ip mojego vps.. # Port dla serwerów HL1 (CS 1.6 TF), wpisz OFF aby wyłączyć PORTGS = 27011 # Port dla serwerów Source(CS:S, HL2), wpisz OFF aby wyłączyć PORTS = OFF #Port dla serwerów Quake, wpisz OFF aby wyłączyć PORTQ3 = OFF # Tryb pracy: # MYSQL - Korzystanie z bazy MYSQL # BOOST - Korzystanie ze skryptu Boost'a # FILE - Korzystanie z zapisu do pliku na serwerze MODE = BOOST # Wyłaczenie pokazywania pingu. 1 - ON. 0 - OFF. NOPING = 0 # Refresz listy serwerów w sek. REFRESH = 60 # Ustawienia developerskie VERSION = 1.22.1a DEBUG = 0 [FILE] # Odczyt serwerów cs 1.6 FILECS = serverscs.txt # Odczyt serwerów HL1 FILEHL = servershl.txt # Odczyt serwerów css FILECSS = serverscss.txt # Oczyt serwerów HL2 FILEHL2 = servershl2.txt # Odczyt serwerów Quake FILEQ368 = serversq368.txt # 1 - Losowa kolejność serwerów, 0 - wyłączone RANDOM = 0 [LOG] # 1 - Włączenie logowania do pliku ms.log, 0 - Wyłączenie logów LOG = 1 LOGERR = 1 # 1 - Logowanie informacji z konsoli, 0 - Wyłączenie informacji z konsoli CONSOLE = 1 # Ustawienia zapisu do plików MODE = MYSQL HOST = localhost NAME = master USER = master << tego nie uzupełniam PASSWORD = masterserver # Tabela z lista logów TABLE = mslog [MYSQL] HOST = 127.0.0.1 NAME = dbname << tego nie uzupełniam USER = dbuser PASSWORD = dbpass # Tabela z listą serwerów TABLE = t2 # 1 - Losowe ładowanie serwerów, 0 - Wyłączone RANDOM = 0 [BOOST] HOST = tutaj mój host NAME = nazwa bazy USER = nazwa usera bazy PASSWORD = haslo mojej bazy # tabela z listą serwerów TABLE = servers Edytowano Sierpień 4, 2015 przez kolorek1 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Jaki masz problem po odpaleniu przez komendę python ms.py? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 http://www.webhostingtalk.pl/topic/52194-problem-z-serwerem-vps/?p=445541 W tym temacie pierwszy post masz screen. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 (edytowany) Jak byk pisze gdzie masz błąd MODE = BOOST zamień na MYSQL ale skonfiguruj połączenie do bazy danych oczywiście zainstaluj dodatkowy pakiet o ile takowego nie masz zależnie od linuxa apt-get install python-mysqldb Edytowano Sierpień 4, 2015 przez adifpll (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Przede wszystkim - w tym wypadku błąd by pokazał, że brakuje biblioteki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Tyle że jak widzisz tryb pracy był ustawiony na zupełnie inny tryb, co ma mysql do trybu boost? według mnie musi użyć trybu mysql # Tryb pracy: # MYSQL - Korzystanie z bazy MYSQL # BOOST - Korzystanie ze skryptu Boost'a # FILE - Korzystanie z zapisu do pliku na serwerze jeżeli dobrze rozumiem boost tworzy pliki pewnie na zasadzie trybu działania file także może brakować chmodów czy innych rzeczy użytkownik nie podał nic poza konsolą.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 (edytowany) Tamten błąd zniknął ale pojawił się kolejny Edytowano Sierpień 4, 2015 przez kolorek1 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 (edytowany) Config [LOG] # 1 - Włączenie logowania do pliku ms.log, 0 - Wyłączenie logów LOG = 1 LOGERR = 1 na [LOG] # 1 - Włączenie logowania do pliku ms.log, 0 - Wyłączenie logów LOG = 1 LOGERR = 0 sprawdź ps pokaż linijkę gdzie jest błąd Edytowano Sierpień 4, 2015 przez adifpll (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 (edytowany) if logerr == "1": error = str(sys.exc_info()[0]) logerrfile = open('err.log', 'a') logerrfile.write(datetime.datetime.now().strftime('%Y-%m-%d %H:%M:%S ')) logerrfile.write(error) logerrfile.write("\n") logerrfile.close() zmieniłem to co pisałeś i nie pomogło.. Edytowano Sierpień 4, 2015 przez kolorek1 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Zamień na [LOG] # 1 - Włączenie logowania do pliku ms.log, 0 - Wyłączenie logów LOG = 0 LOGERR = 0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 dalej to samo.. [LOG] # 1 - Włączenie logowania do pliku ms.log, 0 - Wyłączenie logów LOG = 0 LOGERR = 0 CONSOLE = 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Pokaż konsolę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Niestety chyba nie zapisujesz ustawień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 (edytowany) tak. W poniżej podanym temacie ostatni post.http://www.webhostingtalk.pl/topic/45039-master-server-hl1hl2-python/p.s config jest zapisany ponieważ pobierałem z serwera i był już zmieniony.Edit.Uporałem się z tamtym lecz mam niestety nowy błąd dotyczący bazy.. Baza jest wpisana dobrze.. hasło i login poprawne. Edytowano Sierpień 5, 2015 przez kolorek1 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 Zamień hosta na adres IP . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 Podałem adres ip serwera i dalej to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 A masz możliwość logowania do bazy zdalnie? Postaw sobie na localhoscie i sprawdź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 teraz mam taki komunikat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 https://www.google.pl/search?q=using+password+yes&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=60_CVcWvNqjfywPtl7hI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolorek1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 Dziękuje wszystkim za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach