techfreak.pl 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Hej, poroszę o trochę krytyki na temat http://techfreak.pl Zmieniłem jakiś czas temu skurkę na całkiem przyjmeniejszą i logo. Ludzie nie zostawiają specjalnie żadnych komentarzy chociaż odwiedziny jakieś są. Magnicznie, od jakiegoś czasu nie mogę przekroczyć 400 unikalnych odwiedzin dziennie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 dość dużo odwołań do plików spowalnia stronę 9 req do css, 15 do js, scal to trochę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 @kori - co Ci spowalnia stronę? 41 requests - 1,08s (onload: 1,14s) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 jak się chce..., ja mam: 1req do css i 5req do js (3 wlasne, 1 fejzbók, 1 gógleanal)ale ogólnie nawigacja dalej już ok, ładnie się zacacheowało jedno mnie deczko wkurza, jak szybko zjeżdżam na dół to mi się to w kółko powiększa i zmniejsza może ten efekt dać powiedzmy po pół sekundzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 @kori - co Ci spowalnia stronę? 41 requests - 1,08s (onload: 1,14s) Mózgownica . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
techfreak.pl 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 jak się chce..., ja mam: 1req do css i 5req do js (3 wlasne, 1 fejzbók, 1 gógleanal) ale ogólnie nawigacja dalej już ok, ładnie się zacacheowało jedno mnie deczko wkurza, jak szybko zjeżdżam na dół to mi się to w kółko powiększa i zmniejsza może ten efekt dać powiedzmy po pół sekundzie? Generalnie disqus się ładuje, raczej normalna sprawa. Kiedyś się bawiłem jakimiś wtyczkami do WP do optymalizacji ale strona sie krzaczyla i na razie zostawiłem. Zaraz poszukam czegoś jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 warto zmniejszać ilosc requestówzaładuj sobie dla przykładu to: https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.172.x5LgxZ&id=37538441233 130 requests 5,0 MB 49,09s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
techfreak.pl 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 Troche naklikałem i w google speed wszystko na zielono Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2015 nie mowilem że jest źle, ale zawsze może być lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 Kori czy Ty zamiast czepiać się w każdym temacie o scalanie js/css możesz spojrzeć na temat nieco bardziej merytorycznie? Doszukujesz się dziury w całym... jak zwykle z resztą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 nie mowilem że jest źle, ale zawsze może być lepiej Mniej requestów nie zawsze znaczy lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 czy chodzi ci o : 1req: biblioteki stałe dla wszystkich podstron2req: zmienna zawartość podstron jeśli nie doprecyzuj wypowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2015 Cóż mogę powiedzieć, odwiedzam , czytam więc jestem stałym bywalcem. Liczę że temat się rozrośnie. Odnośnie skórki to dla mnie rewelacja zwłaszcza że strony o takiej tematyce odwiedzam na tablecie. Działa szybko i dynamicznie nic dodać nic ująć jedynie życzyć dalszego rozwoju! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach