Mduiuw 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2015 Czesc, mam problem, bo zakupiłem serwer dedykowany z proxmox i myślałem, że już wszystko będzie na nim działac(webpanel) ale nie bardzo to ogarniam. Aktualnie mam skonfigurowany debian 7 z kernelem proxmoxa i zainstalowałem pakiety, któe były w poradniku ale nie działa(pewnie czegoś nie zrobiłem, ale miałem nadzieję, że będzie łatwiej). Jakieś pomysły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2015 Skąd to dedyk? Zainstaluj tam czystego Proxmoxa VE 3.4. Całość działa bez żadnych kombinacji i większych konfiguracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2015 Dodam, że ZFS RAID10 lubi się nie zabootować jeśli masz serwer z UEFI. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 Proxmox nasłuchuje domyślnie na porcie 8006 (webpanel) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mduiuw 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2015 Ok, działa. A ma ktoś może jakiś prosty sposób na podpięcie dodatkowego IP pod VPS windows(kvm)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2015 Ustawienie IP na Windowsie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2015 Kiedyś podpinałem korzystając z tego tutoriala: http://documentation.online.net/en/serveur-dedie/reseau/ip-failover/windows-2008-et-2012 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mduiuw 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2015 IP na Windowsie już podpinałem ale bez efektów. Próbowałem już chyba wszystkie możliwe kombinacje w windows i nawet coś tam bawiłem się na gospodarzu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach