Desavil 88 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2015 Witam, czy zauważacie też w ostatnim czasie częste problemy z serwerami Google Public DNS? Na komputerze często pojawia się, że nie może rozpoznać nazwy, chociaż serwery odpowiadają na ping. Dig pokazuje coś takiego: ; <<>> DiG 9.10.1 <<>> wp.pl ;; global options: +cmd ;; connection timed out; no servers could be reached Czy to Google ma jakieś problemy, czy to może coś u mnie, ale pytanie co u mnie jeżeli połączenie z nimi jest - bynajmniej sprawdzając przez ping. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gutek 23 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2015 Może limit zapytań? Ja kilka razy miałem brak informacji mimo, że strona działa prawidłowo ale faktem jest że sporo zapytań idzie do ich dns z serwera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2015 A nie masz jakiegoś serwera robiącego za cache? Testujesz bezpośrednio? dig @8.8.8.8 wp.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2015 Na serwerach nie mam problemu, problem mam jedynie w sieci domowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach