Desavil 88 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2015 Witam, Spotkał się ktoś również z tym, że transmisje live za pomocą HLS (m3u8) nie działają, nie można ich odtworzyć na urządzeniach z androidem 5.x (Lolipop)? Na starszych wersjach bez problemu są odtwarzane. Transmisję realizuję za pomocą nginx'a. Może jest na to jakiś sposób/fix, aby dało się odtworzyć? Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszG 6 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2015 Nieśmiertelne - U mnie działa. Samsung A5 w piątek pojawiła się aktualizacja do 5.0.2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2015 No właśnie u mnie nie działa żaden, ani mój, ani transmisja z NASA (http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/NTV-Public-IPS.m3u8) Nexus 5 - android 5.1.1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszG 6 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2015 Zdaje się że podany przez ciebie link nie działa w ogóle (zajrzyj do źródła to się dowiesz czemu). Podaj jakiś inny przykład, lub zajrzyj na moją stronę tam znajdziesz np. retransmisję z weekendowego King Of Europe. W czasach 4.x miałem problem z przeglądarką Chrome, nie pozwalała na odtwarzanie materiału, wtedy używałem UC Browser, ta przeglądarka nie robiła problemów, ale od pewnego czasu i Chrome współpracuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2015 Twój stream mi działa, ale widzę, że Ty nie używasz HLS (plików m3u8), tylko masz tam bezpośrednio plik mp4. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszG 6 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2015 Używam, przy transmisji live, a ta się zakończyła wtedy umieszczam mp4. Zajrzyj w weekend po południem znów będzie KOE tym razem z Austrii, wtedy też m3u8 plik będzie generowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2015 Niestety z HLS były problemy, cofali wsparcie, dodawali betę. Teraz nadal są gwiazdki, które mówią o "supported devices", więc nadal są kłopoty. W teorii natywna przeglądarka powinna odtwarzac HLS, Chrome zależnie od humoru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach