kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2015 strona wysyła różne dane więc nie wiem jakie komendy post wprowadziczatem szukam danych poprzez: file_get_contents("php://input") - opis=prze%9Froczysta%2C+po+pepsi niestety te dane są zniekształcone w stosunku do: $_POST['opis'] - przeźroczysta, po pepsi w jaki sposób przekształcić dane z file_get_contents("php://input") myślałem że nie dam rady, ale już znalazlem http://php.net/manual/pl/function.urldecode.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2015 testowałem kilka opcji: 1. najpierw: echo urldecode(file_get_contents("php://input")) ); chciałem jednoczesnie uploadować obrazek, po dodaniu tego enctype='multipart/form-data' nagle zgubiły się zmienne POST 2. na forum zaproponowano: echo var_dump($_POST); 3. ostatecznie najwygodniejsze okazało się : foreach ($_POST as $key => $value) echo $key.'='.$value.'<br />'; końcowy kod: $dane=''; foreach ($_POST as $value) $dane.=$value.'^'; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2015 To jest pytanie jakieś uklryte czy o co chodzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2015 nie, to było standardowe zakończenie wątku z pytaniem o pomoc w rozwiązaniu problemu zadając pytanie na forum w dobrym tonie jest poinformowanie czy skorzystałeś z podpowiedzi, czy była trafna lub jak ostatecznie rozwiązano problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2015 Chodziło mi to cały ten temat. EOT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach