Westbam 64 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 Cześć wszystkim, Pewnie część z Was dostała powiadomienie od MS że można po 29 lipca pobrać WIN10 - za darmo. Co myślicie na ten temat? Warto? Zarejestrowałem się ale raczej by pobrać i zostawić "w razie czego" na dysku. Boje się czy wszystkie programy bedą na nim śmigać bez problemu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 warto? i tak nie masz wyjścia i oczywiście wszystko nie będzie działać jak przy każdej zmianie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 Jak potem będzie z przedłużaniem tej licencji? Jak ktoś ma teraz Windowsa 7 z supportem do 2022(?) roku, a przejdzie na Windowsa 10, to będzie mógł korzystać bezpłatnie do 2022? Czy po roku mogą wprowadzić jakieś opłaty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 Ja korzystam na codzień z W10 insider preview i muszę przyznać, że jest wypas. Najfajniejszy ficzer to chyba dodatkowe pulpity Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 Dobrze rozumiem że trzeba mieć zainstalowany fizycznie system W7 czy W8 czy można mieć sam klucz od tych systemów? Dlaczego pytam bo mamy w firmie kilka laptopów które posiadały kiedyś system Microsoft ale obecnie siedzi tam Linux i w chwili chęci zmiany nie trzeba instalować najpierw W7 a następnie upgrade na W10. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MicroVPS.pl 85 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 Dobrze rozumiem że trzeba mieć zainstalowany fizycznie system W7 czy W8 czy można mieć sam klucz od tych systemów? Dlaczego pytam bo mamy w firmie kilka laptopów które posiadały kiedyś system Microsoft ale obecnie siedzi tam Linux i w chwili chęci zmiany nie trzeba instalować najpierw W7 a następnie upgrade na W10. Musisz mieć zainstalowany W7 albo W8. Wtedy dostajesz propozycję upgrade. https://www.microsoft.com/pl-pl/windows/windows-10-upgrade Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 Dziękuję, czyli czeka nas najpierw instalacja potem upgrade. Myślałem że da rade to zainstalować bezpośrednio podając stare klucze od poprzednich systemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 słyszałem że pierwszy raz trzeba upgradować, następnym razem można instalować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lyca 5 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 (edytowany) U nas po instalacji siadło oprogramowanie do kasy fiskalnej więc dzisiaj z rana w trybie pilnym przywracałem ósemkę. Edytowano Lipiec 18, 2015 przez lyca (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 U nas po instalacji siadło oprogramowanie do kasy fiskalnej więc dzisiaj z rana w trybie pilnym przywracałem ósemkę. Może wpierw poczekaj na oficjalną wersję, bo działałeś na wersji beta, którą będzie trzeba i tak usuwać po premierze 10. Odnośnie przejścia na 10 to tak będzie to darmowe przez rok czasu dożywotnio dla posiadaczy 7.1, 8 i 8.1. Jeśli ktoś przez rok nie zdecyduje się na przejście to potem będzie musiał płacić. Ja na razie wystawiłem jedną maszynę na próbę, jak będzie wszystko ok to przeniosę resztę licencji. Ale to raczej za kilka miesięcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebik908 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2015 Trzeba pilnować terminów, ja też myślę o przeniesieniu licencji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2015 Trzeba pilnować terminów, ja też myślę o przeniesieniu licencji. "przeniesienie licencji" sugerujesz że potem już nie będzie możliwości używania starego windowsa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2015 "przeniesienie licencji" sugerujesz że potem już nie będzie możliwości używania starego windowsa? Jest możliwy downgrade do wersji z której się korzystało wcześniej, support poinformował mnie, że jak mi się 10 nie spodoba to będę mógł wrócić do starego systemu ale to przez rok, a potem to wielka niewiadoma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach