Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 Walczymy aby było stabilniej, tym razem 2,4Gbps DDoS położyło sieć, upgrade już niebawem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 Ktoś dosuje WHT czy to rykoszet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 Tym razem bezpośrednio w WHT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mastah7991 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 (edytowany) mam info na 99% kto to zrobił nie wiem czy istotne ale to carleone z powodu że napisałem tu temat o ataku. była atakowana pewna strona lecz kolega napisał link do mojego tematu. nagle atak tam ustąpił i tu wyskoczyło info o ataku tutaj z góry przepraszam ;_; Edytowano Lipiec 9, 2015 przez mastah7991 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 co nas nie zabije to nas okaleczy Poprawimy się na przyszłość! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 mam info na 99% kto to zrobił nie wiem czy istotne ale to carleone z powodu że napisałem tu temat o ataku. była atakowana pewna strona lecz kolega napisał link do mojego tematu. nagle atak tam ustąpił i tu wyskoczyło info o ataku tutaj z góry przepraszam ;_; co nas nie zabije to nas okaleczy Poprawimy się na przyszłość! To jest właśnie atmosfera WHT Nie wygonią tylko obrócą to w żart (jednocześnie wzmacniając się) i zignorują gościa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 (edytowany) Przekierowałem jego młodzieńczy hejt na siebie :-)Dziecko twierdzi że jest z "Lizard squad" i "Anonymous" i że ma rurke 10 Tbps !Oczywiście brawo za postawę administracji WHT ;-)Niestety, nie mogliśmy przewidzieć tego że ktoś udostępni link do tematu w którym użytkownik mastah7991 opowiada o swoim problemie z tym dzieckiem. Przepraszam za to. Stwierdziłem że mając chwilę czasu w ten wieczór to się pobawię z kolejnym hax0rkiem. Pokaźny zbiór materiałów już zebrany. Oczywiście mogę udostępnić na życzenie.Jak się okazało to kolejny wakacyjny gówniarz ;-) Another one bites the dust ;-) Edytowano Lipiec 9, 2015 przez Spoofy (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2015 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2015 Dziecko twierdzi że jest z "Lizard squad" i "Anonymous" i że ma rurke 10 Tbps ! Podejrzewam że wielkość jego rurki jest zgodna dla osób w jego wieku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2015 Przynajmniej wiadomo że wakacje się zaczęły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2015 Wczoraj było trochę lepiej 16Gbps prosto w WHT po adresiei IP Ale tylko 2 x 60s downtime sieci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2015 16Gbps to z ilu kompów to leciało ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2015 Tym razem nie mam raporty z beyond, ale zazwyczaj wszystko idzie poniżej 1% z IP więc kwalifikujemy jako DDoS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2015 16Gbps to z ilu kompów to leciało ? z trzech,.. o DNS Amplification słyszałeś? Pewnie coś w ten deseń zastosowali przy takim wolumenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2015 Dalej są jakieś problemy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2015 na każdą podstronę forum czeka się dokładnie 20sekund, to chyba efekt ataku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2015 z trzech,.. o DNS Amplification słyszałeś? Pewnie coś w ten deseń zastosowali przy takim wolumenie. Zastanawia mnie tylko ile jeszcze jest takich serwerów z open dns resolv po ponad roku od wykrycia podatności.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2015 Tyle samo co open ntp. Całkiem niedawny przypadek u nas w sieci, klient podpiął rejestrator do kamer na publicznym adresie, po kilku dniach rejestrator zaczał przeprowadzać ataki.. Ostatnio zauważyłem zwiększoną aktywność różnego rodzaju botów, skanujących i brute-forcujących. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2015 "Wakacje" Wydaje mi się że ataki w stylu dns-amp, ntp-amp powinny być udaremniane na poziomie bgp. Raczej wszystkie zarówno software'owe jak i hardware'owe IDS'y w firewall'ach to blokują.W każdym razie takich co stawiają usługę zdolną do tego typu ataków bez kompleksowej konfiguracji powinni rozstrzeliwać na miejscu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2015 Dalej są jakieś problemy? na każdą podstronę forum czeka się dokładnie 20sekund, to chyba efekt ataku Pozwolę sobie dopowiedzieć: ... począwszy od wczoraj od godz. 20:00. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2015 Tyle samo co open ntp. Całkiem niedawny przypadek u nas w sieci, klient podpiął rejestrator do kamer na publicznym adresie, po kilku dniach rejestrator zaczał przeprowadzać ataki.. Ostatnio zauważyłem zwiększoną aktywność różnego rodzaju botów, skanujących i brute-forcujących. Od kilku tygodni jakieś natężenie jest bo sam zauważyłem na serwerach. Pozwolę sobie dopowiedzieć: ... począwszy od wczoraj od godz. 20:00. Tak właśnie zauwazyłem, ale myślałem że tylko u mnie funbox znowu wariuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2015 Jakieś informację ? Z forum nie da się normalnie korzystać :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2015 Jakieś informację ? Z forum nie da się normalnie korzystać :/ Oj nie prawda, da się da tylko trzeba chwilkę czekać na reakcję This is not a bug this is feature! https://www.youtube.com/watch?v=XTTtkisylQw A tak serio to i tak brawa dla administracji bo ani razu forum nie padło. Są wakacje więc wszystko na leniwca w taki upał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2015 Wycinamy cały czas, dodatkowo zablokowany ruch UDP. Chwilowo jest stabilniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2015 Teraz chodzi całkiem przyzwoicie, nawet w Anglii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach