ErnestM 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 (edytowany) Witam, uzywam panelu Parallels Plesk 12.0.18, ktory postawiony jest na VPS w OVH. Mam problem z weryfikacja Google Search Console (Webmasters) poprzez plik, ktory umiescilem na serwerze, jenak od paru dni nie udaje mi sie zweryfikowac witryny, dostaje ciagle blad "Połączenie z Twoim serwerem było niemożliwe." Ktos na podstawie przeswietlenia DNS moze mi powiedziec co moze byc zle skonfigurowane? Ponizej przedstawiam dane odnosnie domeny, konfiguracji dns i zrzut ekranu z konfiguracji w panelu Plesk. Domena, ktora probuje zweryfikowac: http://financien.link DNS dla domeny financien.link -> ns1.musial.be i ns2.musial.be Zrzut ekranu konfiguracji DNS w zalaczniku. Edytowano Lipiec 8, 2015 przez ErnestM (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 Hej Dodaj sobie CNAME to najlepszy sposób weryfikacji. Inna sprawa sprawdź czy przypadkiem IP google nie zostało zbanowane w Fail2Ban. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 U mnie nie rozwiązuje tej nazwy DNS, więc od tego bym zaczął. Czy na pewno na obu DNS-ach jest strefa dla tej domeny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ErnestM 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 (edytowany) Witam, dziekuje za odpowiedzi. IP nie jest zbanowane, jestem zielony w sprawach konfiguracji i nie wiem za bardzo jak mam utworzyc strefe DNS dla domeny, mam to zrobic u rejestratora? Na chwile obecna u rejestratora ustawilem ns1.musial.be i ns2 na adres IP ale nie utworzylem dla nich zadnych CNAME - w tym zapewne tkwi problem? Edytowano Lipiec 9, 2015 przez ErnestM (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 U rejestratora zmień DNS na: vps174768.ovh.net i sdns2.ovh.net Powinno wtedy wszystko działać bo w obecnej chwili domena nie posiada strefy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ErnestM 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2015 Zmienilem DNS na: vps174768.ovh.net i sdns2.ovh.net to wtedy nie dzialaly mi inne stronki dla ktorych ustawilem adres DNS ns1.musial.be i ns2.musial.be - wiec przywrocilem dmyslne ns1 i ns2 na adresy IP. Obecnie u rejestratora mam wpisane DNS tak jak na obrazku: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2015 Ustaw dla wszystkich stron jednakowy DNS lub skorzystaj z modułu CloudFlare który idealnie integruje się z panelem Plesk. Nie zapomnij dodać do adresów IP CF do białej listy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach