lukezord 7 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2015 (edytowany) Witam, szukam czegoś podobnego specyfikacją i ceną do ovh vps classic 1: http://www.ovh.pl/vps/vps-classic.xml Z racji że ovh ostatnio ma jakieś problemy i strasznie często dropi mi pakiety postanowiłem się przenieść ale po przeglądnięciu kilku ofert doszedłem do wniosku że nikt nie da mi podobnych warunków do ovh, dlatego pytam tutaj, bo już nie wiem gdzie szukać (fajnie by było trafić coś hostowane w polskich dc, ewentualnie jakaś francja, niemcy, holandia). wymagania nie są duże: lamp (strona z małym ruchem + roundcube), postfix, dovecot, bind, teamspeak 3 (32 sloty być może więcej - na pewno musi być możliwość zwiększenia ilości slotów bez wąskiego gardła ze strony serwera) Edytowano Lipiec 7, 2015 przez lukezord (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bjN 30 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2015 Do którego Classic'a? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukezord 7 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2015 Do którego Classic'a? poprawiłem się - mój błąd classic 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bjN 30 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2015 Co do ceny 10.99zł -> MicroVPS.pl pakiet Micro VPS 1 Ghz CPU 1024 MB RAM 10 GB DISK 500 GB TRANSFER 512 MB Vswap Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukezord 7 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2015 Co do ceny 10.99zł -> MicroVPS.pl pakiet Micro VPS 1 Ghz CPU 1024 MB RAM 10 GB DISK 500 GB TRANSFER 512 MB Vswap wygląda w miarę rozsądnie, mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2015 Może coś od nas?https://tiktalik.com/pl/pricing/standard Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukezord 7 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2015 tak wygląda wykorzystanie zasobów z ostatniego miesiąca: Może coś od nas?https://tiktalik.com/pl/pricing/standard A jaki macie limit transferu miesięcznego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k.kozak 49 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 Witaj, zapraszam do zapoznania się z ofertą Webh.pl: http://webh.pl/serwery-vps-ssd Pozdrawiam, Kamil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 A jaki macie limit transferu miesięcznego? "Każdy wirtualny serwer dostaje przepustowość 100 Mbit/s do sieci zewnętrznej i olbrzymi limit 2TB transferu miesięcznego w cenie." https://tiktalik.com/pl/vps/standard Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 Witam, szukam czegoś podobnego specyfikacją i ceną do ovh vps classic 1: http://www.ovh.pl/vps/vps-classic.xml Z racji że ovh ostatnio ma jakieś problemy i strasznie często dropi mi pakiety postanowiłem się przenieść ale po przeglądnięciu kilku ofert doszedłem do wniosku że nikt nie da mi podobnych warunków do ovh, dlatego pytam tutaj, bo już nie wiem gdzie szukać (fajnie by było trafić coś hostowane w polskich dc, ewentualnie jakaś francja, niemcy, holandia). wymagania nie są duże: lamp (strona z małym ruchem + roundcube), postfix, dovecot, bind, teamspeak 3 (32 sloty być może więcej - na pewno musi być możliwość zwiększenia ilości slotów bez wąskiego gardła ze strony serwera) Witam Jaką kwotę chcesz przeznaczyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viva 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 MicroVPS prowadzi zabójczą politykę Overselling'u. Pusty serwer VPS z odpalonym serwerem TS3 root@ts:/opt/ts3soundboard# free -m total used free shared buffers cachedMem: 1024 1023 0 0 0 996-/+ buffers/cache: 26 997Swap: 512 38 473 Miałem przedtem VPS w OVH z takimi samymi parametrami, trzymałem na nim: Serwer TS3 + PokeBOT + JTS3BOT + 6 botów muzycznych.W microvps mam sam serwer TS3 i jak chcę odpalić musicbota wyskakuje: cannot allocate memory Także nie polecam MicroVPS, nigdy nie wiadomo kiedy ktoś podpierniczy nam cały RAM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
protoplasta 25 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 (edytowany) MicroVPS prowadzi zabójczą politykę Overselling'u. Pusty serwer VPS z odpalonym serwerem TS3 Miałem przedtem VPS w OVH z takimi samymi parametrami, trzymałem na nim: Serwer TS3 + PokeBOT + JTS3BOT + 6 botów muzycznych. W microvps mam sam serwer TS3 i jak chcę odpalić musicbota wyskakuje: cannot allocate memory Także nie polecam MicroVPS, nigdy nie wiadomo kiedy ktoś podpierniczy nam cały RAM. W sumie miałem to samo ale ze stroną, nawet nie mogłem skopiować plików na drugi serwer bo mi go wyłączało go co chwile na 5 minut i ramu też ciągle brakowało, ale mając tyle rzeczy raczej powinieneś wiedzieć że musisz mieć więcej zasobów, VPS jest w wirtualizacji OpenVZ a nie KVM więc nie wiem dlaczego aż tyle za taką cenę oczekujesz zwłaszcza jak na polskie warunki. U mnie ts normalnie działał bez problemu, ale zakładam że masz kilkaset slotów skoro ci potrzeba tyle botów. Microvps działa stabilnie, a w ovh ze stabilnością jest różnie. Podsumowując microvps nie jest zły jak się nie przesada z obciążeniem. Tiktalik też jest spoko. Edytowano Lipiec 8, 2015 przez protoplasta (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 Nie korzystalem z kvm, ale on chyba tak samo jak openvz nie daje ci gwarancji ze nie ma oversellingu RAM. W XENie nie ma zbytnio chyba takiej mozliwosci, a jak jest to balloning ktory jest widoczny dla klienta... innego sposobu w sumie nie znam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukezord 7 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 no nic ja już wybrałem ale nie będę robił reklamy, jak narazie czekam na propagację dnsów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MicroVPS.pl 85 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2015 (edytowany) MicroVPS prowadzi zabójczą politykę Overselling'u. Pusty serwer VPS z odpalonym serwerem TS3 Miałem przedtem VPS w OVH z takimi samymi parametrami, trzymałem na nim: Serwer TS3 + PokeBOT + JTS3BOT + 6 botów muzycznych. W microvps mam sam serwer TS3 i jak chcę odpalić musicbota wyskakuje: cannot allocate memory Także nie polecam MicroVPS, nigdy nie wiadomo kiedy ktoś podpierniczy nam cały RAM. Gdyby chociaż połowa firm prowadziła poziom oversellingu taki jak my, to rynek IT działał by perfekcyjnie . Na wykresach maszyn nie odnotowałem żadnych przeciążeń, co za tym idzie Twój problem leży gdzie indziej. Załóż zgłoszenie w panelu z pewnością idzie to ustalić. Być może i nie mamy wysokich cen, ale o jakości nie zapominamy . Edytowano Lipiec 8, 2015 przez MicroVPS.pl (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viva 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 Gdyby chociaż połowa firm prowadziła poziom oversellingu taki jak my, to rynek IT działał by perfekcyjnie . Na wykresach maszyn nie odnotowałem żadnych przeciążeń, co za tym idzie Twój problem leży gdzie indziej. Załóż zgłoszenie w panelu z pewnością idzie to ustalić. Być może i nie mamy wysokich cen, ale o jakości nie zapominamy . Napisałem, czekam na odpowiedź od wczoraj... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2015 Gdyby nie ten TS zaproponowaliśmy Ci dobry serwer, ale nie zezwalamy na instalację TS na naszych serwerach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach