Lokator 137 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2015 Ostatecznie kupiłem Lenovo Y50-70 z SSD i matowym ekranem - oferta x-kom ; ) Czy ktoś z Was instalował sterowniki na tym laptopie przez Windows Update, bądź ręcznie i obszedł się z tym bez problemów? Próbowałem na początku z Windows Update, później odinstalowywałem aktualne i zainstalowywałem starsze wersje, i ciągle to samo - > nieregularne mruganie ekranu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2015 A najnowsze ze strony producenta grafiki (nie Lenovo)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2015 Też próbowałem ; / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2015 System z którym próbuje to Windows 10. Sprawdzę jeszcze dzisiaj / jutro komputer pod Win 8.1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniakk87 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2015 Nie lepiej czasami kupić kompa bez systemu? Nie wyjdziemy na tym lepiej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2015 Komputer jest kupiony bez systemu - system mam z uczelni. Spróbuje jeszcze z Win 8.1 i zobaczymy jak będzie. Z Ubuntu nie próbuje, bo wydaje mi się, że nie obsłuży w pełni sprzętu, i może nie wykazać ewentualnych usterek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2015 Jak kupisz sprzęt z Ubuntu, to wszystkie albo niemal wszystkie podzespoły powinny być obsługiwane bez problemu. Zresztą, odpalenie Ubuntu z pendrive'a i sprawdzenie to kilka minut pracy, więc czemu nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2016 (edytowany) @ODSWIEŻAM Potrzebuje jak kolega lapka do 3500 zł (max 4k)) laptop dla niewymagającego lekarza i raczej do przeglądania internetu no ale musi być za tyle (proponowałem tańszy niestety musi tyle wydać ) Wymagania? Matryca matowa WINDOWS - podstawa - najlepiej siódemka prof. 15,6? Ram 8-16 Procek i5 lub i7 SSD - jak najbardziej mile widziany. Lapek raczej by był "niezawodny" niż "z super extra parametrami". Zastanawiam się nad tymi co podaliście wcześniej Lenovo Y510P MSI GE60 2PC (dwa powyższe raczej do gier są? ) Znalazłem również takie: http://www.morele.net/laptop-dell-latitude-3550-ca009l3550emea-ubu-753430/ http://www.morele.net/laptop-lenovo-y50-70-59-445867-827340/ Doradźcie coś Edytowano Marzec 16, 2016 przez Westbam (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2016 Ja bym celował w coś od asusa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2016 WINDOWS - podstawa - najlepiej siódemka prof. Siódemka już nie ma lub wkrótce ma nie mieć aktualizacji - jeśli to wymóg konieczny, to sugeruję kupić laptopa bez OS i dokupić licke na 7. Laptopa w tej cenie z 7 nowego nie znajdziesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2016 Ja bym celował w coś od asusa. Emil, mialem Asusa, nie tylko laptop, chwilę po gwarancji problemy z gpu itd. W tym budżecie sugerowałbym coś z serii Dell Latitude, w standardzie 3 lata gwarancji. Zerknij na usera lolakim na allegro. Kupiłem tam u nich nie jednego laptopa do pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2016 Mój brat ma asusa (nie pamiętam modelu), ale z takich droższych. Kilka lat i nic się nie dzieje. Nie grzeje się, dysk jest ok. Co do Delli dobre laptopy. Omijaj na pewno HP. Brat ma 3-4 lata i grzeje się okrutnie. Kolega w pracy też ma i bez podstawki chłodzącej nawet go nie uruchamia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2016 Ok to bez 7-mki, niech będzie ta 10-tka (choć nie mam zaufania do tej produkcji). To co polecacie? Asus odpada - raczej DELL / MSI / LENOVO - tylko który? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2016 Zobacz tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?bmatch=base-relevance-ele-1-3-0229&buyNew=1&order=pd&price_enabled=1&price_to=4000&search_scope=userItems-1872630&string=latitude&us_id=1872630 Jeśli Dell ma mniej niż 3 miesiące to przedłużenie gwarancji w trybie CAR albo NBD jest tańsze. Za wydłużenie dla mojego Latitude E6540 do 5 lat dopłaciłem ~300zł, ale to już u autoryzowanego przedstawiciela Dell w Polsce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2016 Dell jest spoko bo oferuje (chyba to jeszcze jest?) naprawy w domu. Dopiero jeśli się nie da naprawić zabierają na serwis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2016 Dell jest spoko bo oferuje (chyba to jeszcze jest?) naprawy w domu. Dopiero jeśli się nie da naprawić zabierają na serwis. W ramach gwarancji NBD naprawa jest w domu, miałem już okazję gościć serwisanta. Jednak zdziwiło mnie, że nie miał torxa do odkręcenia mocowania cpu i próbował odkręcić to płaskim śrubokrętem - pożyczyłem mu odpowiedni śrubokręt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asiula88 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 Ja niedawno też zastanawiałam się nad wyborem nowego sprzętu, jednak zdecydowanie wybrałam markę lenovo. Długo zastanawiałam się nad modelem jaki wybrać w końcu zdecydowałam się na http://www.vobis.pl/lenovo-z70-80-80fg00c9pb-2-145272.html. Parametry sprzętu spełniają moje skromne wymagania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 Vobisowy szepcik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach