mastah7991 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2015 Witam mam bazę danych w której mam 2 tabelę w 1 są rangi w 2 są zabicia dziś postanowiłem oczyścić bazę danych z śmieci Więc wykonałem zapytanie SELECT * FROM tabela2 WHERE kills <= 10 zwróciło mi ładnie że mam zarejestrowanie 3k ludzi poniżej 10 fragów warto to usunąć więc wykonałem kopię bazy danych i już mam zamiar usuwać lecz nie mam pojęcia jak. otóż chcę usunąć dane z 2 tabel na raz czyli pomyślałem że może tak DELETE FROM tabela1,tabela2 WHERE kills <= 10 AND 'tabela1'.playerid='tabela2'.playerid myślałem też o relacjach lecz to nic nie daję proszę o pomysł jak usunąć informacje z 2 tabel na raz gdzie w 1 i 2 tabeli mam to samo playerid i w 2 mam warunek do spełnienia pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2015 Najprościej byłoby np. w PHP utworzyć zapytanie, gdzie pobiera playerid z Twoim warunkiem i w pętli usuwac rekordy ze wskazanym playerid. Wszystko powinno ładnie się wykonać i wszystko poleciałoby względem relacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2015 Podaj dokładną strukturę obu tabel. Bez nich będzie ciężko napisać poprawne zapytanie. Ale będzie to zasadniczo coś w rodzaju DELETE FROM tabela2 WHERE id IN (SELECT id FROM tabela1 WHERE kills<=10) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2015 http://stackoverflow.com/a/734610 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mastah7991 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2015 dzięki napisałem sobie mały plugin i zrobiłem tam relacje wszystko działa proszę zamknąć temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach