Kynsz 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2015 Witam Mamy wolny serwer który został przeznaczony na systemy wirtualne. Jako że na nim ma być kilka wirtualek to najlepiej było by ułatwić cały proces zarządzania. I tutaj moje pytanie - jaki panel (darmowy) byłby najlepszy do takiego zarządzania ? zastanawiałem się nad oVirt ale być może zna ktoś coś lepszego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2015 oVirt to już kobyła, zobacz to: https://www.webvirtmgr.net/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2015 proxmox ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2015 Polecam proxmoxa. Bardzo intuicyjny i prosty w obsłudze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kynsz 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2015 (edytowany) Polecam proxmoxa. Bardzo intuicyjny i prosty w obsłudze. Proxmox wygląda obiecująco ale brak pakietów dla centosa. A brak fizycznego dostępu do serwera aby instalować z iso Edytowano Lipiec 1, 2015 przez Kynsz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2015 Zdecydowanie Proxmox, prosty i bardzo intuicyjny posiadający spore możliwości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kynsz 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2015 Zdecydowanie Proxmox, prosty i bardzo intuicyjny posiadający spore możliwości. Wybrałem Proxmox, maszynę przeformatowałem na debiana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach