RobRoy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2015 Posiadam usługę w CloudFlare oraz swój własny serwer DNS. Nigdy wcześniej nie korzystałem z CloudFlare i po raz pierwszy dodałem jedną ze swoich domen do ich serwisu w darmowym planie. Podano mi, że należy przekierować dnsy na karl.ns.cloudflare.com oraz nadia.ns.cloudflare.com. co też uczyniłem. Strona działała bez problemu. Po pewnym czasie dostałem maila od nich z tekstem sorry, that you moved away. Zalogowałem się do nich i kliknąłem recheck nameservers, wszystko było znowu OK. Dzisiaj znowu taki sam mail. postanowiłem zobaczyć logi na serwerze DNS. Jedyne co znalazłem to coś takiego Jun 26 12:00:44 ns1 named[14393]: success resolving 'adverts.ie/DS' (in 'ie'?) after reducing the advertised EDNS UDP packet size to 512 octetsJun 26 12:00:45 ns1 named[14393]: success resolving 'kim.ns.cloudflare.com/A' (in 'cloudflare.com'?) after reducing the advertised EDNS UDP packet size to 512 octets Jun 26 12:00:45 ns1 named[14393]: success resolving 'art.ns.cloudflare.com/A' (in 'cloudflare.com'?) after reducing the advertised EDNS UDP packet size to 512 octets O 12.02 dostaję maila sorry, that moved away. Nie wiem czy strona adverts.ie ma jakikolwiek związek i nie wiem dlaczego w logach są inne serwery cloudflare. Czy ktoś może mi to wyjaśnić? PS. Wszystkim cwaniakom, którzy napiszą, że szukaj w Google albo będą nabijać się z mojej niewiedzy z góry serdecznie dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2015 Jak zmieniłeś u swojego registrara serwery NS na CloudFlare, to konfiguracja Twojego serwera DNS przestała mieć znaczenie dla domeny (chociaż nadal może być istotna, jeśli jest lokalnym resolverem). Wygląda na to, że z jakiegoś powodu ta zmiana została cofnięta, albo wykonana została kolejna zmiana DNS-ów. Ustal dlaczego. I podaj nazwę domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach