bybunny 540 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2015 Taka mała ciekawostka dla fanów: https://www.indiegogo.com/projects/roundcube-next--2#/story Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2015 Nowy Roundcube + na urządzenia mobilne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2015 Dokładnie tak to ta sama osoba co robiła http://www.googie-larry.com/ , świetna robota bo mamy go na kilku serwerach i sprawuje się super! Więc warto śledzić temat bo jak będzie tak samo dopracowany jak googie-larry temat jest warty uwagi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2015 Nie wiem czy przebije mojego RainLoopa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2015 Hmm... po konsultacji stwierdzam co następuje :1) Zarąbisty koncept template'a - ładny, przyjazny, responsywny etc.2) Roundcube wymaga zmian od podstaw i przepisania ale po filmiku i wypowiedzi gościa z kolaba mam wrażenie że chcą z tego zrobić wielką kobyłę niestety.... dla mnie Roundcube zawsze był tym do czego został stworzony - klientem webmail'owym i nic poza tym - jak chciałem coś dograć np. kalendarz czy inne pierdoły to robiłem to na własną rękę. Teraz skupiają się na tych właśnie pierdołach i chcą z tego zrobić wielką kobyłę a nie przyjazny i "flexible" webmail.3) Ktoś wykonał ładną identyfikację wizualną ;-)4) Jak wyżej - zależność od kolaba się zacieśniaSumma summarum - chyba będę musiał poszukać alternatyw bo to już nie będzie coś przyjaznego, fajnego i lekkiego. Może Rainloop a może coś innego - czas pokaże. Niestety co do Roundcube'a mam złe przeczucia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2015 Spoofy ,poniekąd masz rację odnośnie obranego kierunku. Myślę jednak że to naturalny proces wynikający z potrzeby rozbudowy jakie wywierają sami użytkownicy. Pomijając już sam Roundcube jako tylko prosty webmail to właśnie ludzie dopisywali nowe dodatki w mniejszej lub większej formie. Teraz ktoś chce to połączyć i dodatkowo ładnie opakować. Również odrobinę mnie martwi jakie będzie końcowe rozwiązanie ale bez względu na to mam nadzieję że będzie opcja wyłączenia tego czego po prostu nie mamy zamiaru używać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bjN 30 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2015 Też korzystam z RoundCube i to co jest obecnie (wysłane, kopie robocze, spam, kosz, książka adresowa) w nim bardzo pasuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2015 Sam jeszcze korzystam z Roundcube (niebawem przesiadka na Google Mail + Google Apps) i jestem zadowolony. Program jest prosty, ma wszystko czego mi potrzeba + posiada miły dla oka wygląd. Z drugiej strony to na komputerze korzystam z MS Oultook, więc bezpośrednio na klienta wchodzę raczej sporadycznie. Cieszy że powstaje coś nowego i będzie też dostępne na tablety i smartfony - raczej nie skorzystam, chyba że do innych maili Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach