mikegolf 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2015 Mam serwer na VPSie OVH, do systemu tam chodzącego potrzebna będzie teraz baza Postgres. Ze względu na wymagane do płynnej pracy Postgresa zasoby, wolałbym żeby stanął on gdzieś indziej. Dodatkowo ze względu na potrzebe utrzymania wolałbym dostać Postgres As A Service. Testowałem działanie ElephantSQL, niestety network delay pomiędzy VPSem OVH a Elephantem jest nieakceptowalny (podczas gdy np zestaw AppHarbor + ElephantSQL działa fajnie) O ile wiem w OVH nie ma możliwości kupna samego Postgresa, natomiast jest on dostępny dla hostingu współdzielonego - pytanie tylko czy: 1) taki postgres będzie dostępny "z zewnątrz" (czyli z mojego VPSa) 2) czy mam możliwość wyboru centrum danych gdzie to stanie ... inaczej znowu obawa że będzie za wolne łącze pomiędzy VPS a Postgresem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2015 (edytowany) Z doświadczenia powiem, że stawianie tego dalej jak w sieci lokalnej nie skończy się dobrze dla twojego opóźnienia. I z tego co wiem nie masz wyboru DC dla innych usług jak VPS/Dedyki/Chmury/cokolwiek z rootem. Edytowano Czerwiec 26, 2015 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2015 Weź jakiś serwer współdzielony u kogoś, kto hostuje się w OVH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikegolf 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2015 dzięki zatem koniec tego tematu i proponuję przenieść rozmowę do wątku dotyczącego poszukiwania firmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach