Shirako 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2015 Witam Podobny temat już był na forum, ale ja potrzebuję dokładniejszego tłumaczenia ze względu na moją "zielonkowość" w temacie ;D Także tego: Mam panel VPS'a z zainstalowanym panelem VestaCP. Jako że sam miałem problemy z odpowiednią konfiguracją (cały czas coś sie sypało) zapłaciłem pewnej osobie z tego forum za konfigurację. Pan zrobił kawał dobrej roboty (i bardzo mu za to dziękuję!), ale sądząc po braku aktywności etc. stwierdzam że prawdopodobnie ma urlop Dlatego potrzebuję pomocy. Moje maile nie dochodzą do Gmail'a :/ Odrzuca je z taką wiadomością: SMTP error from remote mail server after end of data: host gmail-smtp-in.l.google.com [64.233.184.27]: 550-5.7.1 [195.64.158.216 12] Our system has detected that this message is 550-5.7.1 likely unsolicited mail. To reduce the amount of spam sent to Gmail, 550-5.7.1 this message has been blocked. Please visit 550 5.7.1 https://support.google.com/mail/answer/188131 for more information. m8si26489521wje.41 - gsmtp Mój Mail-tester: https://www.mail-tester.com/web-fb1BH7 Proszę o wytłumaczenie krok po kroku jak mam to naprawić Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Shirako Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2015 1 - więcej szczegółów - distro jakiego używasz etc.2 - sprawdź klucze DKIM - albo wywal je kompletnie wraz z wpisami w domenie3 - skonfiguruj odpowiednio rekordy dla domeny shirako.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shirako 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2015 Tyle to wiem Chodzi o wytłumaczenie Distro: debian-7.0.64bity--Work Zainstalowane moduły: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2015 (edytowany) Po pierwsze, ustaw poprawny hostname dla swojego serwera. Wybierz mu jakąś nazwę, na przykład chiba, i ustaw wszędzie (hostname, hosts, exim) chiba.shirako.pl. Dodaj rekord A do strefy shirako.pl wskazujący IP serwera. Po drugie, ustaw poprawnie rdns. Albo w panelu dostawcy, albo poprzez zgłoszenie do nich, zmień 195a64b158c216.greendata.pl na chiba.shirako.pl. Wreszcie, znajdź jakiego klucza DKIM używasz. On ma publiczną część i prywatną. Publiczną opublikuj jako rekord TXT we właściwym selektorze (chyba mail._domainkey.shirako.pl). Edytowano Czerwiec 22, 2015 przez blfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shirako 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2015 (edytowany) Coś zepsułem całkowicie. Poprosiłem o zmianę rDNS na swój i coś się całkowicie posypało. Mail-tester: http://www.mail-tester.com/web-LeuGcx Jest tu jakaś dobra duszyczka która by zerknęła do maszyny na PW i poprawiła? Dogadamy się Edytowano Czerwiec 22, 2015 przez Shirako (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2015 Wygląda OK. Pewnie się jeszcze nie rozpropagowało wszędzie. host 195.64.158.216 216.158.64.195.in-addr.arpa domain name pointer s1.shirako.pl. Teraz ustaw na serwerze wszędzie, żeby używał tej nazwy s1.shirako.pl. W szczególności, żeby exim się nią przedstawiał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shirako 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2015 Super! Już się bałem... Jakaś mała porada jak to ustawić w exim'ie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2015 Zależy, jak masz skonfigurowanego exima. Ustaw najpierw poprawnie w systemie, a jak nie łyknie to w primary_hostname. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shirako 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2015 (edytowany) Gdybym Ci podał dane do maszyny to zobaczył byś do tego exima? Oczywiście + lecą Edit// Albo i nie. Reputacja ;c Edytowano Czerwiec 22, 2015 przez Shirako (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach