kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2015 Cześć. W jaki sposób mogę ukryć przyciski społecznościowe (like, tweet, +1) na urządzeniach mobilnych? Tzn. urządzeniach o rozdzielczości mniejszej niż 400px. Próbowałem wrzucić coś takiego w style.css @media (max-width:400px) { .simplesocialbuttons { display: none; } } ale nie dało to żadnego rezultatu. Ma ktoś jakieś pomysły, jak mogę taki efekt uzyskać? Chodzi o przyciski na górze każdego posta (wtyczka to "Simple Social Buttons"). Przykładowy post z przyciskami - http://goo.gl/KYVyFr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2015 (edytowany) podbijam, ma ktoś jakiś pomysł? (muszę się z tym szybko uporać) Edytowano Czerwiec 20, 2015 przez kacper3355 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OneDistrict 12 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2015 Hej. Po osiągnięciu danej rozdzielczości niech uaktywnia się ta klasa wraz z display: none. Jednak pamiętaj, żeby zawrzeć w divie tę klasę pod urządzenia mobilne. Np. class='social-buttons mobile-buttons'. To taki luźny przykład. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2015 A masz może pomysł jak powinien wyglądać ten kod? Jestem troszkę zielony w tych sprawach, myślałem że powyższy kod załatwi sprawę ale jednak się myliłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OneDistrict 12 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2015 Twoja strona opiera się na bootstrapie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2015 Z tego co wiem to nie, zobacz sam: http://goo.gl/s9y5XM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OneDistrict 12 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2015 Okej, w takim razie: <div id="social-buttons"> Tutaj przyciski społecznościowe </div> @media all and (max-width: Xpx) { #social-buttons { display:none; } } W miejsce Xpx wstaw taką rozdzielczość, przy której przyciski mają się ukrywać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Insider 43 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2015 @media screen and (max-device-width: 400px) { .simplesocialbuttons {display: none;} } Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2015 (edytowany) Niestety żaden z tych kodów nie działa. Wrzucam to w style.css szablonu. @OneDistrict Za te przyciski jest odpowiedzialny w/w plugin więc nie bardzo mam jak je wrzucić w tego diva Plugin można pobrać tutaj - https://wordpress.org/plugins/simple-social-buttons/ - może to w nim można coś zmienić? Edytowano Czerwiec 20, 2015 przez kacper3355 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2015 EDIT: Zauważyłem, że pierwszy kod (podany przeze mnie) działa ale tylko gdy skaluje stronę na komputerze. Na telefonach przyciski nadal się pojawiają... o co może chodzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2015 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2015 (edytowany) Przestawiłem na 710px - nadal nie działa. W przeglądarce na komputerze normalnie się skaluje i przyciski znikają, ale na smartfonach nic, nadal są. Może ktoś zrobić screena strony na swoim telefonie (jakiegoś postu, górnej jego części)? Może to u mnie jest coś skopane... Edytowano Czerwiec 21, 2015 przez kacper3355 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2015 (edytowany) Google Chrome ma opcje podglądu strony jako urządzenia mobilne (spora lista do wyboru) więc nie trzeba żadnych screenów ani nawet telefonu https://developer.chrome.com/devtools/docs/device-mode tutaj więcej info co i jak Próbowałeś przypisać np dodatkową klase do tagu html i za pomocą jej unieaktywnić wygląd menu pod daną rozdzielczość ? Możesz też wykryć urzadzenie mobilne przez php i dla niego załadować osobne style ... to też jakieś rozwiązanie Edytowano Czerwiec 21, 2015 przez Rafiki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2015 (edytowany) @Rafiki W którym miejscu powinienem dodać tą klasę? EDIT: Wszystko już działa, temat do zamknięcia Edytowano Czerwiec 21, 2015 przez kacper3355 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach