PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2015 Witajcie, Mam taki dziwny problem. Z instalacją pluginu w netbeansie. Może ktoś się spotkał. Otóż muszę wygenerować diagramy UML, koniecznie w Visual Paradigm. Więc użyłem ich pluginu do netbeansa. Zintegrowałem go z poziomu VP, odpalam netbeans i na dzień dobry błąd z ładowaniem modułu. Wchodzę w narzędzia i pluginy, znajduję nieszczęsny pluginek, widzę że nie jest aktywny. Chce go aktywować, klikam kolejne "next" i widzę: Activation failed: Not all requested modules can be enabled: [standardModule:com.vp.vpsde.nb jarFile: C:\Program Files\NetBeans 8.0.2\ide\modules\com-vp-vpsde-nb.jar] I dostałem zawału... Visual Paradigm 12 NetBeans 8.0.1 Windows 7. Przeklikanie tyle klas i obiektów to dla mnie udręka. Może ktoś rozwiązał ten problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2015 Rozwiązanie na przyszłość: Plugin działa dopiero po doinstalowaniu dodatku netbeansa do javy. Można go ściągnąć z: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk-7-netbeans-download-432126.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach