TomaszCh 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 Witam serdecznie! Od dłuższego czasu testuję, przeglądam, sprawdzam panele do zarządzania moją maszyną i jestem w kropce. Instalowałem Vestę, Webmina,ISPConfig i wiele innych. Szukam jakiejś nowości wśród panelów do zarządzania VPSem, oczywiście - nie potrzebuję zarządzania kontami klienckimi, etc. Również, zależy mi na wyglądzie takiego panelu. Przejrzałem kilka tematów na tym forum, z ostatniego roku, które wypozycjonowane w google były i nic ciekawego nie znalazłem. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 A czym chcesz zarządzać? Ogólnie, nie ma dobrych paneli, są tylko mniej i bardziej uciążliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszCh 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 A czym chcesz zarządzać? Ogólnie, nie ma dobrych paneli, są tylko mniej i bardziej uciążliwe. Serwer FTP, domena, subdomeny, bazy danych - podstawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artix 34 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 To ma być licencjonowany panel? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszCh 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 To ma być licencjonowany panel? Nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 Jeżeli licencjonowany to polecam PLESK , cena dla 10 domen to zaledwie $4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artix 34 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 http://www.tecmint.com/web-control-panels-to-manage-linux-servers/ Tu masz jakiś spis, powinny się znaleźć jakieś darmówki. A wypróbowałeś już SolusVM? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszCh 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 http://www.tecmint.com/web-control-panels-to-manage-linux-servers/ Tu masz jakiś spis, powinny się znaleźć jakieś darmówki. A wypróbowałeś już SolusVM? Sprawdzałem i ten ranking, i SolusVM również - głównie jest pod hosting. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artix 34 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1162505 Tu jest jeszcze dyskusja na WHT.com... CentOS w takim razie też się nie nada? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 Osobiście też byłem za panelami wszelakimi. Na obecną chwilę z nich zrezygnowałem - nie czuje potrzeby i pociągu do nich. Szybciej czegoś się nauczysz jeżeli zaczniesz korzystać z konsoli Jednak, gdybyś miał problem z korzystaniem z konsoli no to Virtualmin + Webmin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SchErk 16 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2015 ajenti.org Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszCh 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2015 Osobiście też byłem za panelami wszelakimi. Na obecną chwilę z nich zrezygnowałem - nie czuje potrzeby i pociągu do nich. Szybciej czegoś się nauczysz jeżeli zaczniesz korzystać z konsoli Jednak, gdybyś miał problem z korzystaniem z konsoli no to Virtualmin + Webmin. Byłbym z siebie dumny, gdybym potrafił aż tak obsługiwać wszystko z konsoli. Krową nie jestem i stać w miejscu nie będę - człowiek uczy się całe życię, a więc czemu by nie spróbować? I z konsoli po prostu można zarządzać domenami, subdomenami, FTP bez większych problemów? Są jakieś z tym związane poradniki, mogą być w języku angielskim - jeżeli tylko takie są. Jakbyś podesłał link do czegoś sprawdzonego, to napewno bym ten temat zbadał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OneDistrict 12 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2015 Byłbym z siebie dumny, gdybym potrafił aż tak obsługiwać wszystko z konsoli. Krową nie jestem i stać w miejscu nie będę - człowiek uczy się całe życię, a więc czemu by nie spróbować? I z konsoli po prostu można zarządzać domenami, subdomenami, FTP bez większych problemów? Są jakieś z tym związane poradniki, mogą być w języku angielskim - jeżeli tylko takie są. Jakbyś podesłał link do czegoś sprawdzonego, to napewno bym ten temat zbadał. Oczywiście, że można. Uniezależnienie się od panelu pozwoli Ci na wygodną instalację nginksa wraz z php-fpm i konfigurację pod siebie. Poczytaj o tym na howtoforge, to powinno starczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach