murgal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 Cześć, Mam na serwerze dwie Joomle, ostatnio cały czas coś mi uderza w jakiś dziwny plik plugin_googlemap2_proxy.php Wyczytałem że to plik jakiegoś pluginu joomli.. Ale jest problem, mianowocie nigdzie na moim serwerze takiego pliku fizycznie NIE MA ! Przeszukałem cały /var/www i nigdzie tego nie ma... Sama joomla działa i radzi sobie świetnie. Dodałem regułę do apache2.conf : <Files "plugin_googlemap2_proxy.php"> Order Deny,Allow deny from all </Files> I niestety nadal to się pojawia. Jakieś pomysły? Uderza z wielu IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 Co "uderza"? Pokaż tego loga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 (edytowany) Kurcze, nie dodało się Zainstalowałem nawet fail2ban , dodałem regułę do locala i nowy plik w jail.d [Definition] failregex = ^<HOST> -.*HEAD.*/plugin_googlemap2_proxy.php Jail joomla-bug startuje normalnie ale mimo to nadal nie blokuje tego... Jakieś pomysły ? Edytowano Czerwiec 7, 2015 przez murgal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach