pretty_Fly 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2015 (edytowany) Witam,Zamierzam zbudować system maszyn wirtualnych na potrzeby testowe, ma to się sprowadzać do zainstalowania MS Hyper-V na maszynie a następnie instalacja tam kilku maszyn wirtualnych.Jako że nie posiadam sprzętu postanowiłem zainstalować to na zdalnym serwerze, wynajęcie serwera dedykowanego jest kosztowne, z tej racji zastanawiam się nad wyborem VPS stąd pytanie:Czy na VPS można zainstalować kontroler maszyn wirtualnych Hyper-V lub VMware? Czy ktoś już takiego praktykował?Znalazłem różne opinie na ten temat, dlatego pytam.Z góry dzięki za odpowiedzi Edytowano Czerwiec 6, 2015 przez pretty_Fly (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Bodziony 18 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2015 Teoretycznie można ? Co oznacza twoim zdaniem koszt serwera dedykowanego serwer dedykowany kupisz od 19,99 zł więc raczej to nie jest problemem aby tak owe praktyki odbyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pretty_Fly 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2015 Łukasz Bodziony mógłbyś mi podlinkować do oferty w granicach wymienionej przez Ciebie kwoty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Bodziony 18 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 kimsufi.pl na większości z nich działa hyper-v w ovh jest ono darmowe jak i ta cała dystrubucja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pretty_Fly 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 Co w tym kimsufi.pl tak tanio? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Bodziony 18 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 Za tanio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pretty_Fly 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 Nie wiesz może czy na kimsufi.pl mogę sam zainstalować hyper-v? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 kimsufi.pl na większości z nich działa hyper-v w ovh jest ono darmowe jak i ta cała dystrubucja Jak widać wyżej - tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pretty_Fly 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2015 Chodzi mi tu o to czy będę mógł sam zainstalować, skonfigurować Hyper-V? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach