MaTyyy 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2015 Hejo. Mam problem z wirtualizowaniem Debiana za pomocą LXC, a konkretniej z dostępem do sieci. Kontener uruchamia się - działa - ma wewnętrzne IP 192.168.122.2, mogę się połączyć do SSH z hostu, ale nie mam pomysłu jak uzyskać tam Internet(w kontenerze). Potrzebowałbym tylko przekierowania 2 portów na tą wirtualkę i kontaktu z serwerami licencyjnymi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2015 iptables -t nat -L -v -n co pokazuje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaTyyy 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2015 W tej chwili doszedłem do kilku wniosków i wyszły mi takie regułki: iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE iptables -t nat -A POSTROUTING -o virbr0 -j MASQUERADE iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 29 -j DNAT --to-destination 192.168.122.2:25 iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 8888 -j DNAT --to-destination 192.168.122.2:9987 I jestem zadowolony w 50%, bo Internet w kontenerze jest - przekierowanie portu działa, ale klient po połączeniu uzyskuje IP lokalne hosta - 192.168.122.1. Ma ktoś może pomysł jak to poprawić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2015 SNAT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaTyyy 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2015 Dzięki, działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach