Onyke 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2015 Chcę zablokować wszystkie zdjęcia na mojej stronie tak aby nie były one indeksowane w google i żeby nie można ich było znaleźć za pomocą "Szukaj tego obrazu w google". Strona ta jest zrobiona w htmlu i ma kilka podstron oraz nie każdy obraz ma tą samą lokalizację. Znalazłem informacje jak zablokować całą stronę, ale takie coś mi nie do końca odpowiada. Może jakaś blokada rozszerzeń np .jpg, .png ? Ale jak się za to zabrać aby działało poprawnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OneDistrict 12 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2015 W robots.txt możesz to wstawić: User-agent: Googlebot-Image Disallow: /*.png$ Czyli żądanie w stosunku do bota Google. Jeśli występują inne rozszerzenia to dopisujesz sobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onyke 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2015 Dzięki! Jeszcze dla pewności zapytam czy jeśli dam tak: User-agent: Googlebot-Image Disallow: /katalog/*.png$ to wtedy tylko nie będzie indeksował obrazków .png z katalogu "katalog", a jeśli bym chciał zrobić, że obrazki będą indeksowane tylko z 1 katalogu, a z reszty nie, to muszę tą resztę katalogów wypisać ręcznie czy można to jakoś lepiej zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
@marinxo 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2015 (edytowany) Jeśli dasz tak: User-agent: Googlebot-Image Disallow: /katalog/*.png$ to zablokujesz obrazki w danym katalogu, a jeśli chcesz z jednego katalogu możesz zrobić tak User-agent: Googlebot-Image Disallow: /*.png$ Allow: /katalog_do_indeksowania/*.png$ Edytowano Czerwiec 19, 2015 przez @marinxo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach