kamilo123 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2015 (edytowany) Witam, Mam problem taki, że Kupiony został VPS w OVH z PLESK. Wszystko elegancko, ustawiłem sobie odmenę itd. zainstalowałem prestę. Dziś nagle wchodzę na stronę a ona nie działa: Nie odnaleziono serweraFirefox nie może odnaleźć serwera. Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np. ww.example.com zamiast www.example.com Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe. Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. domena jest w aftermarket i prowadzą w niej dobrze rekordy ns1.mojanazwadomeny.pl IPSERWERA ns2.mojanazwadomeny.pl IPSERWERA Serwis w Angli u ISP multimedia jest widoczny bo kumpel sprawdzał i u niego cały dzień śmiga, zresztą logi serwera też pokazują, że siedzi na panelu prestashop. Dodałem drugą domenę do serwera i druga domena działa, pokazuje mi stronę standardową plesk z katalogu. USTAWIENIA DNS dla obu stron w panelu mam takie same. Resetowałem VPS nie pomaga. Nie wiem gdzie w ogóle szukać przczyny. Edit. niby padło i w angli już. Edytowano Czerwiec 2, 2015 przez kamilo123 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Bodziony 18 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2015 Odezwij się na PW pomogę ci z tym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2015 Mam vps bez pleska. Muł, że głowa boli Szukam czegoś innego; dobrze, że tylko miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilo123 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2015 Reinstaluje VPS-a bo zaczął świrować, resetował się, nie startowały usługi. Czy ten plesk to naprawdę taki shit ? że potrafi się sam tak urządzić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Bodziony 18 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2015 Nie kwestia konfiguracji standardowa instalacja jest zazwyczaj problemowa bez optymalizacji usług to nie zawsze chce działać poprawnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2015 może warto by ustawić glue record Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MikeJones 25 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2015 ze plesk to shit to jedno, a że serwery VPS w OVH to jedna wielka loteria co zreszta wskazuje cena to drugie ;d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilo123 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2015 Okazało się, że hoster domeny ją zablokował, bo mi niby jakiś link wysłał na maila do jej potwierdzenia. Paranoja! Dziękuje wszystkim za odpowiedzi w temacie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach