abad0n 8 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2016 A jak w kwestii middle-node'ow Tor'a u was ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SchErk 16 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2016 A jak w kwestii middle-node'ow Tor'a u was ? https://torstatus.blutmagie.de/ Tutaj znajdziesz kilka adresów z hosteam, blazingfasta etc. Więc chyba można Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2016 Witam, Nie znalazłem żadnego postu dla tej serwerowni oraz jedną negatywną opinie. Myślę, że czas założyć ten wątek i przekazać Wam co ma do zaoferowania BlazingFast.io. Łącze iperf -c iperf.ovh.net ------------------------------------------------------------ Client connecting to iperf.ovh.net, TCP port 5001 TCP window size: 85.0 KByte (default) ------------------------------------------------------------ [ 3] local 185.62.188.15 port 48615 connected with 188.165.12.136 port 5001 [ ID] Interval Transfer Bandwidth [ 3] 0.0-10.0 sec 1.08 GBytes 924 Mbits/sec Łącze imponujące Dyski SSD : dd if=/dev/zero of=/tmp/test bs=64k count=16k conv=fdatasync 16384+0 records in 16384+0 records out 1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 2.69872 s, 398 MB/s Myślę, że hosting naprawdę warty polecenia. Po zarejestrowaniu się na ich stronę oferują darmowy hosting www z cpanelem! Vouchery : --- # speedtest Retrieving speedtest.net configuration... Retrieving speedtest.net server list... Testing from NForce Entertainment B.V. ()... Selecting best server based on latency... Hosted by NFOrce Entertainment B.V. (Amsterdam) [0.00 km]: 11.314 ms Testing download speed........................................ Download: 53.81 Mbit/s Testing upload speed.................................................. Upload: 36.51 Mbit/s # iperf -c iperf.ovh.net ------------------------------------------------------------ Client connecting to iperf.ovh.net, TCP port 5001 TCP window size: 85.0 KByte (default) ------------------------------------------------------------ [ 3] local 185.11.146.69 port 59998 connected with 188.165.12.136 port 5001 [ ID] Interval Transfer Bandwidth [ 3] 0.0-10.0 sec 93.2 MBytes 78.1 Mbits/sec # dd if=/dev/zero of=/tmp/test bs=64k count=16k conv=fdatasync 16384+0 records in 16384+0 records out 1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 12.7085 s, 84.5 MB/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EvoBattle 33 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2016 Witam.Rozumiem, że łącze było testowane w trybie permanent (bądź w statusie under attack)? Agresywna filtracja Vox całkowicie zaburza miarodajność jakichkolwiek speedtestów. Jeżeli natomiast osiąga Pan takie wyniki w normalnym użytkowaniu, śmiało proszę napisać zgłoszenie techniczne w tej sprawie, gdyż ewidentnie serwer nie spełnia norm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Witam. Rozumiem, że łącze było testowane w trybie permanent (bądź w statusie under attack)? Agresywna filtracja Vox całkowicie zaburza miarodajność jakichkolwiek speedtestów. Jeżeli natomiast osiąga Pan takie wyniki w normalnym użytkowaniu, śmiało proszę napisać zgłoszenie techniczne w tej sprawie, gdyż ewidentnie serwer nie spełnia norm. Nie nie, poprosiłem Was o 3 trial i tak świeżo po instalacji chciałem sprawdzić osiągi. Żaden atak - nic z tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EvoBattle 33 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Rozumiem. Proszę przetestować ponownie, jeżeli problem się utrzymuje, proszę o napisanie zgłoszenia technicznego, a nasi inżynierowie zlokalizują i wyeliminują usterkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Rozumiem. Proszę przetestować ponownie, jeżeli problem się utrzymuje, proszę o napisanie zgłoszenia technicznego, a nasi inżynierowie zlokalizują i wyeliminują usterkę. Bez poprawy. #442274 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EvoBattle 33 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Witam, problem rozwiązany. Selecting best server based on latency... Hosted by NFOrce Entertainment B.V. (Amsterdam) [0.00 km]: 11.087 ms Testing download speed........................................ Download: 646.09 Mbit/s Testing upload speed.................................................. Upload: 263.88 Mbit/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Witam, problem rozwiązany. Selecting best server based on latency... Hosted by NFOrce Entertainment B.V. (Amsterdam) [0.00 km]: 11.087 ms Testing download speed........................................ Download: 646.09 Mbit/s Testing upload speed.................................................. Upload: 263.88 Mbit/s # speedtest Retrieving speedtest.net configuration... Retrieving speedtest.net server list... Testing from NForce Entertainment B.V. (185.11.146.69)... Selecting best server based on latency... Hosted by SoftLayer Technologies, Inc. (Amsterdam) [0.00 km]: 11.37 ms Testing download speed........................................ Download: 727.70 Mbit/s Testing upload speed.................................................. Upload: 213.01 Mbit/s Potwierdzam - śmiga dobrze. Jeszcze tylko dysk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xxcarbon22xX 1 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2016 Panowie, wprowadzicie płatności SMS i już do Was lece! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EvoBattle 33 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2016 Płatności SMS noszą zbyt wysokie opłaty prowizyjne, stąd robią się dla nas nieopłacalne, a dla was oznaczałoby to zwiększenie kosztu za usługę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xxcarbon22xX 1 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2016 (edytowany) Płatności SMS noszą zbyt wysokie opłaty prowizyjne, stąd robią się dla nas nieopłacalne, a dla was oznaczałoby to zwiększenie kosztu za usługę. Chodzi mi bardziej o coś na wzór skarbonki, do której można wpłacać pieniądze za pomocą sms, wiadomo że nikt nie liczy na prowizję 100% z smsa, ale te 40% chyba byłoby opłacalne? Ja tam się nie znam, jestem tylko klientem, napisałem tylko że fajnie by było gdybyście coś takiego wprowadzili, przyciągnęło by to trochę klientów Duża ilość właścicieli np. serwerów gier ucieszyła by się z takiego rozwiązania Edytowano Luty 10, 2016 przez Xxcarbon22xX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EvoBattle 33 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2016 Witam.Temat płatności SMS był u nas wałkowany już rok temu i wspólnie zdecydowaliśmy, iż takie płatności nie mają sensu. Nie jesteśmy firmą game-hostingową, gdzie ludzie składają się na serwery itd. Dziękuję za sugestię, ale na dzień dzisiejszy nie przewidujemy wprowadzenia tego modelu płatności. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SchErk 16 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2016 Chodzi mi bardziej o coś na wzór skarbonki, do której można wpłacać pieniądze za pomocą sms, wiadomo że nikt nie liczy na prowizję 100% z smsa, ale te 40% chyba byłoby opłacalne? Ja tam się nie znam, jestem tylko klientem, napisałem tylko że fajnie by było gdybyście coś takiego wprowadzili, przyciągnęło by to trochę klientów Duża ilość właścicieli np. serwerów gier ucieszyła by się z takiego rozwiązania Konto np. w microsms.pl i wyplacasz na paypal lub konto bankowe :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2016 Do BF - pierwszy raz spotkałem się z powiadomieniem o rozwiązaniu problemu za pomocą wiadomości SMS - rewelacja. Gratuluje pomysłu Miałem problem z prędkością dysku - problem naprawiony + 7 dniowa bonifikata. Hm zaskakujecie bardzo miło. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2016 Tango down - strona łącznie z VPSami Jakiś problem z routingiem chyba, nie tylko z mojej lokalizacji tak to wygląda (zakryte to nazwa mojego operatora). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fard 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2016 U mnie to samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2016 (edytowany) VPS już wstał, ale strona blazingfast.io nie działa nadal. EvoBattle, wiadomo co się stało/dzieje? Edytowano Luty 12, 2016 przez Desavil (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EvoBattle 33 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2016 (edytowany) Witam.Aktualnie trwają prace techniczne związane z zauważonym problemem. 95% usług działa już bez problemów, pozostałe 5% niebawem wróci do funkcjonowania. Konkretne informacje dot. przyczyny udzielimy po zakończeniu prac technicznych. Edytowano Luty 12, 2016 przez EvoBattle (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krzysiek1991 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2016 EvoBattle może czas na polską wersję strony ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EvoBattle 33 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2016 Witam.Problem związany był z power outage. Wszystko już wróciło w pełni do normy. Czy czas na polską wersję strony? A zaskoczę Pana - jesteśmy w trakcie przygotowania! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 16, 2016 BlazingFast down? I znów to samo... strona + vps down przez 10 minut..... ten wasz uptime to średni jest.... Dodatkowo znów zerwane połączenie OVH <-> BlazingFast Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kombajnik 1 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2016 Ja blazing odpuściłem, nie tego oczekiwałem po dedyku za 250€ miesięcznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Luty 16, 2016 No ale... ej.... przecież.... ping do OVH loss 30% z całego dnia (tam leży moja baza)...Do tego uptime online (bo vps cały czas chodzi) masakryczny i do tego packet loss i ping na TeamSpeak'u większy niż w OVH... @EvoBattle - nie chce mi się już z Tobą kłócić ale jako klient to piszę - to jest naprawdę śmiech na sali jak za takie usługi... Ochrona aplikacyjna TS'a to jedno, ale jego uptime nie sięga u mnie jednego dnia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EvoBattle 33 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2016 (edytowany) Proszę pierw weryfikować swoje łącza i swoje połączenia, bo my żadnego problemu nie mamy. Wszystko działa jak należy. Żadnej usterki nie zanotowaliśmy.Blazingfast.io is UP and reachable.http://www.isitdownrightnow.com/blazingfast.io.htmlPan wyśle mi na pw adres ip bądź w zgłoszeniu technicznym Pana usługi, to sprawdzimy co tam sie wydarzyło. A co do problemów na drodze BlazingFast - > OVH, tak jak już tysiące razy powtarzaliśmy - problem nie leży po naszej stronie. Edytowano Luty 16, 2016 przez EvoBattle (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach