vipcior 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2015 Od jakiegoś czasu posiadam VPS Classic 1 od OVH, postawiłem na nim serwer do teamspeak 3 i przez pierwszy tydzień było wszystko ok. Po tym tygodniu ping z VPS zaczął strasznie skakać(wcześniej nie sprawdzałem bo wszystko było ok), konsola ssh się zacina, momentami trudno było wpisać polecenia bo litery pojawiały się dopiero po sekundzie albo i więcej a na serwerze ts3 momentami średnia utrata pakietów wynosi 40%. Czysta loteria, przez godzinę albo kilka może być ok a potem zaczyna na jakiś czas wariować. Słyszałem że na OVH są skoki pingu no ale bez przesady, ponad 1 sekundę? Ktoś miał takie problemy? To jakiś problem po stronie OVH czy może to po prostu dla nich normalne że ping skacze do 1200ms? Jak będę miał tylko możliwość to napiszę do supportu a jak na razie może ktoś z Was jakieś informacje podsunie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
protoplasta 25 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2015 OVH tak ma, polecam ci przeniesienie się na microvps.pl o 1zł drożej ale stabilność o wiele lepsza. Przerabiałem z OVH to samo i po prostu zrezygnowałem z ich usług. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2015 Nie zauważyłem takich problemów na Netii, UPC i SDC - łącze jest stabilne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
protoplasta 25 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2015 To akurat zależy od matki na jaką się trafi, na niektórych działa ok a na innych jest tragedia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2015 Na VPSach w OVH miałem tak samo. Najtańszy kimsufi nie ma żadnych problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viva 4 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2015 Też tak miałem, wystarczyło włączyć Firewall w zakładce IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hubson 0 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2015 Na tym jednym najtańszym serwerze VPS z ovh mam 2 średniej wielkości strony oraz serwer teamspeak a to wszystko połączone z cloudflare, w ostatnich kilku dniach nie zanotowałem żadnych problemów, może to woja Twojego dostawcy internetu, napisz do supportu ovh, powiedz o problemie, zaradzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vexis 2 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2015 Miałem TSa na tym VPSie przez kilka miesięcy, ostatnie 2 miesiące to porażka, TS nie potrafił bez Timeout'u wytrzymać 2 godzin. Obecnie przeskoczyłem na MicroVPS i jestem bardzo zadowolony i mogę Ci to z czystym sumieniem polecić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mFilmy.com Zgłoś post Napisano Maj 26, 2015 Ja rowniez polecam MicroVPS. Do tej pory nie narzekalem i przypuszczam, ze dlugo jeszcze nie bede :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach